cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Κάτω από τον πήχη της… Ρουμανίας πέρασε ο πρωθυπουργός

Πολλή «αριστεία» έπεσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, «μπέρδεψε» τη Ρουμανία με την Ουκρανία

Κάτω από τον πήχη της… Ρουμανίας πέρασε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολλή «αριστεία» έπεσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, «μπέρδεψε» ασφαλώς εκ παραδρομής τη Ρουμανία με την Ουκρανία, διότι είναι δεδομένο ότι οι γνώσεις του στη γεωγραφία είναι αδιαπραγμάτευτες. Ακόμα κι αν δεν αποκτήθηκαν ακαδημαϊκά, με τόσα ταξίδια που έχει κάνει, γνωρίζει σίγουρα την Ευρώπη κυρίως, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του σύγχρονου κόσμου, εμπειρικά.

Κι όμως… η Ουκρανία έγινε Ρουμανία, εκτός κι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκανε λάθος, αλλά γνωρίζει τη συνέχεια των σχεδίων Πούτιν. 

«Να επιβεβαιώσουμε την απόλυτη και αρραγή ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση αυτής της βάρβαρης ρωσικής επίθεσης στη Ρουμανία και τη στήριξη μας στον πρόεδρο Ζελένσκυ» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μας θυμίσει τη «μικρογραφία» του Αλέξη Τσίπρα, όταν κι εκείνος σαν «πρωθυπουργός εσωτερικού», μπέρδευε την Λέσβο με τη … Μυτιλήνη, θεωρώντας πως είναι δύο διαφορετικά νησιά

Το ερώτημα βέβαια δεν είναι μόνο αν οι πρωθυπουργοί αυτής της χώρας γνωρίζουν ή όχι γεωγραφία. Το ερώτημα είναι αν ο λαός έχει επίγνωση αυτών των ελλείψεων ή αν το επίπεδο του βρίσκεται κάτω από τον χαμηλό πήχη των … ηγετών.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon