cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Κι όσοι νοσούν μα δεν το λεν;

Το μέτωπο της πανδημίας παραμένει όχι μόνο ανοιχτό, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο

Κι όσοι νοσούν μα δεν το λεν;
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα ήταν 8.635

Ενώ όλοι ασχολούνται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πιθανές επιπτώσεις του στη χώρα, το μέτωπο της πανδημίας παραμένει όχι μόνο ανοιχτό, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην Κρήτη εντοπίζονται καθημερινά πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που νοσούν ξανά με τον ιό για δεύτερη ή ακόμα και για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με γιατρούς και υπεύθυνους Δημόσιας Υγείας στην Κρήτη, ο αριθμός των κρουσμάτων από μόνος του δεν είναι ανησυχητικός, όσο εκείνοι που νοσούν είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε τηρούν την καραντίνα, είτε δεν χρίζουν νοσηλείας. Αυτό όμως που ανησυχεί πλέον ιδιαίτερα τους γιατρούς, είναι το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι νοσούν με ελαφρά συμπτώματα και πρώτον δεν δηλώνουν την ασθένεια, ενώ δεύτερον συνεχίζουν την καθημερινότητα τους κανονικά. Κι αυτό είναι ουσιαστικό πρόβλημα, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νέων υπερμεταδόσεων, καθώς και μολύνσεων σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου.

Βέβαια, έχουμε διαπιστώσει γενικώς, πως η ατομική ευθύνη έχει πάει προ πολλού περίπατο, σε μια άγνωστη κατεύθυνση που δεν γνωρίζουμε καν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon