cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Μα δεν τελείωσε η πανδημία με τον πόλεμο;

Πόλεμος και επιδημία ταυτόχρονα είναι διπλά θανατική συνταγή, έχουμε μπει και σε νέα πίστα… την Όμικρον 2!!! Τι σχολιάζει ο Παυλάκης για την πανδημία;

Μα δεν τελείωσε η πανδημία με τον πόλεμο;

O πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να αναζωπυρώσει την πανδημία λένε οι επιστήμονες. Οι μετακινήσεις πληθυσμών που έχουμε αυτό το διάστημα μπορεί να μας κοστίσουν αναφέρει ο γνωστός γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Αν δε βλέπετε τις πολλές χιλιάδες κρούσματα και τους 60-90 θανάτους τη μέρα, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα καλύτερο”, σχολιάζει δηκτικά ο ερευνητής. Ενώ θυμίζει πως πόλεμος και επιδημία ταυτόχρονα είναι διπλά θανατική συνταγή, το ξέρουμε από το παρελθόν αυτό.

“Η πανδημία της γρίπης του 1918, που συνέχισε αρκετά χρόνια και την έχουμε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, να σας θυμίσω ότι έγινε την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ένας σημαντικός παράγοντας για την τεράστια επέκτασή της ήταν και οι κινήσεις των στρατών”, αναφέρει ο . Παυλάκης.

Οπότε, μπορεί να μην μαθαίνουμε πολλά – πολλά, τον τελευταίο καιρό, για την πανδημία, εξαιτίας του πολέμου, αυτή όμως εξακολουθεί να υπάρχει και ίσως να μας δημιουργήσει ξανά πρόβλημα μελλοντικά. Εξάλλου, φαίνεται πως έχουμε περάσει και σε νέα “πίστα”, την Όμικρον 2, την νέα, ακόμα μεταδοτικότερη, μετάλλαξη που φαίνεται να επικρατεί όπου εμφανίζεται.

Δεν “γιάτρεψε” δηλαδή τον κορωνοϊό ο Πούτιν σύμφωνα και με την φήμη που κυκλοφορεί στα social media. Άρα καλά θα κάνει ο Βλαδίμηρος να μην περιμένει το Νόμπελ Ιατρικής.

Θα μπορούσαμε όμως να του δώσουμε το Νόμπελ Ειρήνης.
Τι, όχι;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon