cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Με αυτόν να μη χανόμαστε…

Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια

Με αυτόν να μη χανόμαστε…
European Union foreign policy chief Josep Borrell (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Να κόψουν το φυσικό αέριο από τα σπίτια τους κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες ο Ζοζέπ Μπορέλ ως απάντηση στην ακρίβεια αλλά και στην εξάρτηση της Ευρώπης από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας.

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια» είπε μεταξύ άλλων ενώ ζήτησε να κόψουμε και τελείως το φυσικό αέριο ώστε «η Ευρώπη να μην εξαρτάται από όσους επιτίθενται στην Ουκρανία».

Αυτός ο τύπος τώρα είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής. Να μην τον χάσουμε αυτόν, θα τον χρειαστούμε όταν έρθουν τα δύσκολα. Μπορεί να μας προτείνει και να μην τρώμε αν έρθουν τα ακόμα πιο δύσκολα.

Εν τω μεταξύ το ενδεχόμενο, αντί να κόψουν οι πολίτες τη θέρμανση, να κόψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τις ανοησίες και την εξάρτηση από τις ΗΠΑ που ήδη θησαυρίζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία μάλλον δεν το εξετάζει καθόλου ο κύριος Μπορέλ.

* Φήμες που αναφέρουν πως αμέσως μετά τη δήλωσή του επέστρεψε στο ζεσταμένο με ρωσικό φυσικό αέριο σπιτάκι του εξετάζονται ως ανακριβείς…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon