cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Μητσοτάκης, τρεντ και χαϊλίκια

Από τη μία οι Έλληνες δεν ικανοποιούνται από την κυβέρνηση που έχουμε, από την άλλη σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες, δεν καλύπτονται από κανένα πολιτικό…

Μητσοτάκης, τρεντ και χαϊλίκια

Ανεξάρτητα από την κριτική που του ασκείται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει το «απόλυτο» τρεντ των δημοσκοπήσεων. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εν μέσω πολέμου, στη νέα δημοσκόπηση που παρουσιάζει η εταιρία Marc, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό κοντά στο 15%.

Σ’ αυτή τη δημοσκόπηση βέβαια υπάρχουν δύο αξιοπερίεργα:

Το Κίνημα Αλλαγής δεν φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους από κάποιο άλλο κόμμα, ή τουλάχιστον, οι διαρροές προς αυτό, είναι μικρές έως ασήμαντες. Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει κατά κανόνα από την μεγάλη δεξαμενή των «αναποφάσιστων». Γεγονός που σημαίνει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν «καλύπτεται» από κανένα κόμμα κι αναζητά κάτι «φρέσκο» και «κεντρώο» για να … ακουμπήσει.

Η χώρα δεν καλύπτεται από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά ωστόσο, θεωρεί την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά πολύ ανώτερη από την διακυβέρνηση Τσίπρα, ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα όπως είναι η πανδημία ή ο πόλεμος.

Κι αυτό από μόνο του, είναι αρκετά τραγικό. Από τη μία οι Έλληνες δεν ικανοποιούνται από την κυβέρνηση που έχουμε, από την άλλη σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες, δεν καλύπτονται από κανένα πολιτικό, αλλά τουλάχιστον προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα όποια λάθη του, απ’ οποιονδήποτε άλλο αρχηγό που δεν θεωρούν ικανό.

Και κάπως έτσι, διαμορφώνεται μια πολλή όμορφη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon