cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Πόσοι Τούρκοι πιστεύουν ότι η Τουρκία πρέπει να μεγαλώσει;

Υπάρχει άραγε κάποιος Έλληνας ο οποίος και θεωρεί πως πραγματικά ανήκουν στην Ελλάδα εδάφη πέραν αυτών που έχει; Προφανώς και όχι.

Πόσοι Τούρκοι πιστεύουν ότι η Τουρκία πρέπει να μεγαλώσει;
Οι Τούρκοι θέλουν να μεγαλώσει η χώρα τους

Στην Τουρκία αντίστοιχα, υπάρχει άραγε κάποιος Τούρκος που να πιστεύει ότι στη χώρα του ανήκουν εδάφη άλλων χωρών; Η απάντηση είναι,  πως οι Τούρκοι που πιστεύουν ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών είναι συνολικά… 55.888.980, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το ίδρυμα “Friedrich Ebert”.

Η έρευνα, με αφορμή των πόλεμο στην Ουκρανία, εξετάζει συνολικά τις απόψεις της κοινής γνώμης σε 14 Κράτη, σε σχέση με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό, ούτε και το σπουδαιότερο στοιχείο που αναδεικνύει η έρευνα σε σχέση με την Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το 82% των Τούρκων είναι δυσαρεστημένοι με τη Διεθνή θέση που έχει η χώρα τους, ενώ δεν μοιάζουν ικανοποιημένοι με το διεθνές status quo της Τουρκίας που ο πρόεδρος Ερντογάν επιδιώκει να ανατρέψει.

Ένας στους δύο Τούρκους επίσης και ειδικότερα το 55% αυτών, θεωρούν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελούν σύμμαχο ασφάλειας, αλλά κίνδυνο, ενώ το 61% των Τούρκων πιστεύει πως η Τουρκία πρέπει να δαπανήσει ακόμα περισσότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και να επενδύσει στην θωράκιση της. Την ίδια ώρα πάντως, οι Τούρκοι θεωρούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους, ότι το οικονομικό μέλλον της χώρας τους διαγράφεται ζοφερό, όμως πιστεύουν ότι αυτό δεν πρέπει να συνδεθεί με την αναγκαία αύξηση κονδυλίων για τις αμυντικές δαπάνες.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός πως, ακόμα και οι ίδιοι οι συντάκτες της έρευνας εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις και φόβους για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας πως ο αλυτρωτισμός της Ρωσίας είναι πιθανό να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon