cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Τι μας δείχνει το Παρίσι;

Το Παρίσι πολωμένο ταξικά, εισοδηματικά, γεωγραφικά: πορτοκαλί ο Μακρόν, κόκκινο ο Μελανσόν. Η Λεπέν δεν φαίνεται γιατί είναι στους υπονόμους…

Τι μας δείχνει το Παρίσι;

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα, αν κάποιος “τολμούσε” να παρουσιάσει ένα πραγματικά ριζοσπαστικό πρόγραμμα. Ξέρω, ξέρω ακούτε “ριζοσπαστικό” και νομίζετε πως μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάθος… εξάλλου το μόνο “ριζοσπαστικό” που έχει πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι να κατέβει επίσκεψη στην Κρήτη και να βγάλει φωτογραφίες με το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ για να κάνει ζήλιες στον Ανδρουλάκη.

Το Παρίσι πολωμένο ταξικά, εισοδηματικά, γεωγραφικά: πορτοκαλί ο Μακρόν, κόκκινο ο Μελανσόν. Η Λεπέν δεν φαίνεται γιατί είναι στους υπονόμους…

Πάμε να δούμε λίγο μερικές από τις ριζοσπαστικές προτάσεις του Μελανσόν…

  • Μια έκτη εβδομάδα άδειας μετ’ αποδοχών
  • Επαναφορά της συνταξιοδότησης σε ηλικία 60 ετών
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.400 ευρώ καθαρά.
  • Πλαφόν των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, φυσικό αέριο και ρεύμα
  • Επένδυση 200 δισ. ευρώ για την οικολογική μετάβαση
  • Επαναφορά του φόρου περιουσίας και ενίσχυση του φόρου εισοδήματος

Και μην πεταχτεί κανείς να πει πως εμείς εδώ δεν έχουμε λεφτόδεντρα, διότι τα… κλεφτόδεντρα και τα ευρώπουλα που κάνουν φτερά δεξιά και αριστερά δείχνουν πως τελικά κυκλοφορεί χρήμα… μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς βεβαίως – βεβαίως.

Ενδεχομένως λοιπόν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εντάξει παρόμοιες προτάσεις με αυτές του Μελανσόν στο πρόγραμμα του, ωστόσο, η πικρή ιστορία έχει δείξει πως οι… προτάσεις γίνονται και μετά… ξεγίνονται. Θυμάστε κάτι ωραία προγράμματα Θεσσαλονίκης και άλλα τέτοια “χαριτωμένα” ε; Ξέρω, ξέρω μνημόνια κλπ κλπ.

Όπως και χει… δεν αρκεί να λες πως είσαι… ριζοσπαστικός πρέπει και στις πράξεις να το αποδεικνύεις.

Υ.Γ.1: Αλέξη… είδες τι έπαθε η Ινταλγκό που το έπαιζε Σοσιαλίστρια ε; Λίγο πάνω από το 1% Αλέξη, το θυμάσαι εκείνο το… 3%;

Υ.Γ.2: Δεν ξέρουμε καν τι προτάσεις έχει ή θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του διότι τα παιδιά της Κουμουνδούρου από επικοινωνία… μηδέν!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon