cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Google: 9,5 δισ. δολ. σε νέα γραφεία!!!

9,5 δισ. δολ. θα ξοδέψει η Google για να ανακαινίσει τα γραφεία της στις ΗΠΑ αλλά και για να ανοίξει νέα. Αυτό το ποσό είναι κατά 7 δισ. μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2021. Δηλαδή, αν δεν έκαναν και τηλεργασία πόσα παραπάνω θα ξόδευαν;

Google: 9,5 δισ. δολ. σε νέα γραφεία!!!

Η Google πάντως τονίζει πως οι κινήσεις της αυτές θα οδηγήσουν στη δημιουργία τουλάχιστον 12.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ θα δοθεί ειδική έμφαση στα κέντρα δεδομένων στις πολιτείες της Νεβάδας, της Νεμπράσκας και της Βιρτζίνια.

Εντός του 2022 θα ανοίξει ακόμη ένα νέο γραφειακό συγκρότημα στην Ατλάντα και θα επεκτείνει το υπάρχον κέντρο δεδομένων στην κομητεία Στόρεϊ της Νεβάδας.

«Πιθανώς και να φαίνεται παράλογη η ενίσχυση των επενδύσεών μας σε φυσικά γραφεία, παρά το γεγονός πως προωθούμε σχήματα έτι περισσότερης ευελιξίας στον τρόπο που εργαζόμαστε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σαντάρ Πιτσάι.

«Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τοποθετούμε κεφάλαια στα γραφειακά μας συγκροτήματα, διότι αυτό θα αποφέρει καλύτερα προϊόντα, βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τους υπαλλήλους, καθώς και ενδυνάμωση στις κοινότητές μας».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα inc.com, εάν η εταιρεία θέλει τους ανθρώπους πίσω στο γραφείο, θα πρέπει να τους παράσχει ένα χώρο καλύτερο από κάποιον εναλλακτικό. Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Πιτσάι, «τα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων είναι σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινότητες, βοηθώντας μας να συνεισφέρουμε στις οικονομίες τους».

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας καταβάλλει προσπάθεια για να επαναφέρει στον χώρο εργασίας το προσωπικό του ειδικά στις περιπτώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.

Και αυτό γίνεται με το να επιβάλει ένα σχήμα υποχρεωτικής εργασίας διά ζώσης σχεδόν τρεις ημέρες την εβδομάδα, ώστε σταδιακά να λήξουν οι πολιτικές αυτές, που επέτρεπαν στους υπαλλήλους λόγω κορωνοϊού να τηλεργάζονται από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση για τον οικονομικό της αντίκτυπο, η Google με την παρουσία της συνέβαλε σε δραστηριότητες 617 δισ. δολαρίων από αμερικανικές επιχειρήσεις στους κλάδους των κατασκευών και της ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών κατά το 2021.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon