cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Βαθιά νυχτωμένος ο Economist αν νομίζει πως η Ελλάδα είναι χώρα της χρονιάς

Και γιατί δεν έρχονται να ζήσουν με ελληνικούς μισθούς οι δημοσιογράφοι του Economist και να προσπαθήσουν μετά να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, θα γράφουν μετά ξανά για… “οικονομικό θρίαμβο” της Ελλάδας;

Βαθιά νυχτωμένος ο Economist αν νομίζει πως η Ελλάδα είναι χώρα της χρονιάς

Χώρα της χρονιάς για το 2023 ανακήρυξε την Ελλάδα ο βρετανικός Economist, κάνοντας λόγο για έναν «απίθανο θρίαμβο» αποδεικνύοντας έτσι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν καταφέρνει να ξεγελάσει μόνο τους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζοντας μια εικόνα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Γράφει ο Economist πως «μετά από χρόνια επίπονης αναδιάρθρωσης, η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης των πλούσιων οικονομιών του κόσμου το 2023».

Ωστόσο καλό θα ήταν οι συντάκτες του δημοσιεύματος για να έχουν πλήρη εικόνα να έκαναν πρώτα μια βόλτα από την Ελλάδα κι ακόμα καλύτερα να ζούσαν εδώ για να νιώσουν στο πετσί τους τον «οικονομικό θρίαμβο» που περιγράφουν.

Να έλθουν να δουλέψουν ως επαρχιακοί δημοσιογράφοι, για παράδειγμα, και να προσπαθήσουν μετά με το μισθό τους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

  • Να χρειαστούν υπηρεσίες υγείας και να δουν πως αυτές θα τους προσφερθούν από τα διαλυμένα νοσοκομεία μας.
  • Να πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και να τα βλέπουν να κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε σχολικές αίθουσες με τους καθηγητές να τοποθετούνται στις θέσεις τους στο μέσο της σχολικής χρονιάς.
  • Να περιορίζουν τα αγαθά που χρειάζεται το νοικοκυριό τους, λόγω ακρίβειας, και να μετακινούνται με τα πόδια επειδή οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη λόγω αισχροκέρδειας.

Έτσι μετράμε οι Έλληνες πολίτες τις “οικονομικές επιτυχίες” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καλό θα ήταν αυτές τις πτυχές των επιτευγμάτων της ΝΔ να αναδείξουν κι εκείνοι κι όχι δείκτες που προκαλούν τη νοημοσύνη μας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon