cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Και οι δισεκατομμυριούχοι… ζορίζονται!!!

Δυστυχώς φίλοι μου, φέτος, σχεδόν οι μισοί δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι φτωχότεροι από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο. Μπορείτε να φανταστείτε τα οικογενειακά δράματα που κρύβονται πίσω από τα δολάρια και τους αριθμούς;

Και οι δισεκατομμυριούχοι… ζορίζονται!!!

Δύσκολες ώρες για Έλον Μάσκ και Τζέφ Μπέζος που – σύμφωνα με το Forbes – «έχασαν» 39 δις δολάρια ο πρώτος και 57 δις. δολάρια ο δεύτερος.

Στους ταραχώδεις καιρούς που ζούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μειώθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο -από 2.668 το 2021 σε 2.640 το 2022- αλλά και ο συνολικός πλούτος τους -κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια- σε 12,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Δυστυχώς φίλοι μου σχεδόν οι μισοί δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι φτωχότεροι από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Συνολικά 254 άνθρωποι έχασαν την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τα προσωπικά αλλά και οικογενειακά δράματα που κρύβονται πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς.

Πάντως είναι γνωστό πως όπου υπάρχουνε χαμένοι υπάρχουν και κερδισμένοι.

Έτσι κανείς δεν είχε καλύτερη χρονιά από τον Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος είναι για πρώτη φορά το Νο. 1 στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη ρεκόρ έχουν οδηγήσει τις μετοχές των ειδών πολυτελείας του, η Leviathan LVMH –η οποία κατέχει μάρκες όπως Louis Vuitton, Christian Dior και Tiffany– σε νέα ύψη.

Ο Αρνό ο οποίος έχει εκτιμώμενη περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε 53 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του τον περασμένο χρόνο λόγω της αύξησης της μετοχής της LVMH κατά 18%, δίνοντάς του μεγαλύτερο κέρδος από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο στον πλανήτη.

Τέλος, καλα δείχνουν να τα πηγαίνουν οι 8 Έλληνες δισεκατομυριούχοι: για πρώτη φορά φέτος συμπεριλαμβάνεται η Μαρία Αγγελικούση, η 41χρονη επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων, που καταλαμβάνει την 455η θέση.

Ακολουθεί ο Τέλης Μυστακίδης (905) με περιουσία στα 3,2 δισ. δολάρια, ιδίως χάρη στη μακρά δραστηριοποίησή του στον κλάδο των μετάλλων. Τη 1067ή θέση καταλαμβάνει ο 69χρονος Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια και να παραμένει σε σταθερά επίπεδα από το 2018.

Ακολουθούν η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη θέση 1.575, με περιουσία ύψους 1,9 δισ. Δολαρίων, η οικογένεια Μαριάννας Λάτση, η οποία καταλαμβάνει την 1804η θέση με περιουσία ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, ενώ στη 1905η θέση βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. δολ.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Ιβάν Σαββίδης, o οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, με περιουσία 1,7 δισ. δολ. και βρίσκεται στη θέση 1725.

Στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται και ο κυπριακής καταγωγής, ιδρυτής της EasyJet, γνωστός επιχειρηματίας, Στέλιος Χατζηιωάννου μαζί με την αδελφή του Κλέλια Χατζηιωάννου, που βρίσκονται στην 2540ή θέση με περιουσία 1 δισ. δολαρίων έκαστος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon