cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ο Στουρνάρας μας προετοιμάζει για νέα μνημόνια ή είναι ιδέα μας;

Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος τα… μνημόνια, λέει ο Στουρνάρας και με το δημόσιο χρέος στα 400 δις ευρώ και στο 190,5% του ΑΕΠ μάλλον μας προϊδεάζει για την συνέχεια…

Ο Στουρνάρας μας προετοιμάζει για νέα μνημόνια ή είναι ιδέα μας;

Για τη φοροδιαφυγή μίλησε σε ραδιόφωνο της Αθήνας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κι ανάμεσα στα πολλά που είπε κρατήσαμε ένα, αναφορικά με τα μνημόνια.

Εκτίμησε λοιπόν πως τα μνημόνια αποδείχθηκαν «μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» καθώς «μπορεί να συνεπάγονταν λιτότητα, αλλά από την άλλη μεριά, είχαμε μια πολύ μεγάλη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους».

«Καλό πράμα» λοιπόν, τώρα τα μνημόνια κι εκεί που έχει φέρει το δημόσιο χρέος η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σκεφτήκαμε μήπως ο κ. Στουρνάρας μας προϊδεάζει για το μέλλον.

Γιατί μη νομίζετε επειδή τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν πως ζούμε σε οικονομικό παράδεισο πως είναι έτσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2022, εκτοξεύτηκε στο ποσό των 400,28 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 11,94 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 που ήταν 388,34 δισ. ευρώ, φτάνοντας στο 190,5% του ΑΕΠ.

Να θυμίσουμε πως με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2010, που γνωρίσαμε τι εστί μνημόνια, το δημόσιο χρέος ανέρχονταν στα 340,27 δισ. ευρώ (ή στο 147% του ΑΕΠ).

Και μη μας πείτε πως η επιδείνωση αφορά μόνο δείκτες που δεν αγγίζουν τους πολίτες γιατί κακά τα ψέματα ποτέ ξανά δεν άδειαζαν οι τσέπες μας με τέτοια ταχύτητα για υποχρεώσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε (λογαριασμοί ρεύματος, καύσιμα, βασικά είδη διατροφής).

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon