cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Παγκρήτια Τράπεζα: Στην τελική ευθεία για την απορρόφηση της HSBC

Στις 28 Ιουλίου, τα 15 καταστήματα της HSBC στην Ελλάδα και οι τραπεζικές της εργασίες απορροφώνται από την Παγκρήτια Τράπεζα μετά της σχετική συμφωνία του Μαρτίου του 2022 για την μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της HSBC…

Παγκρήτια Τράπεζα: Στην τελική ευθεία για την απορρόφηση της HSBC

Το πρώτο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας που θα δραστηριοποιείται στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα, ολοκληρώνει η Παγκρήτια Τράπεζα στις 28 Ιουλίου με την πλήρη απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης εντός του έτους με της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και η υλοποίηση της συμφωνίας με την Attica Bank για τη δυνατότητα μεταξύ τους συγχώνευσης.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, Αντώνης Βαρθολομαίος, στις 28 Ιουλίου τα 15 καταστήματα της HSBC στην Ελλάδα και οι τραπεζικές της εργασίες απορροφώνται από την Παγκρήτια μετά της σχετική συμφωνία του Μαρτίου του 2022 για την μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, τα 15 καταστήματα του τραπεζικού κολοσσού της HSBC στην Ελλάδα – που ολοκληρώνει μια επιτυχημένη παρουσία στην χώρα μας άνω των τεσσάρων δεκαετιών – μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου αποκτούν τα χρώματα και το brand της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Την ίδια στιγμή το σύνολο των εργασιών της απορροφάται και οι εργαζόμενοι της HSBC εντάσσονται στο δυναμικό της που θα ξεπερνά πλέον τα 900 άτομα.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι η τράπεζα ενισχύεται μεταξύ άλλων με επιπλέον τουλάχιστον 1,4 δις καταθέσεις περίπου, νέο ισχυρό πελατολόγιο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει ποσοτικά και ποιοτικά τα κεφάλαιά της καθώς η εξαγορά του asset της HSBC αντανακλά καθαρή αξία ενεργητικού ύψους 95 εκατ. ευρώ (net asset value).

Επιπλέον, εισέρχεται δυναμικά σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών που είτε δεν είχε καθόλου παρουσία είτε είχε πολύ μικρά μερίδα αγοράς, όπως το corporate banking, ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας του wealth management.

Στο σχεδιασμό της Παγκρήτιας έχει ενταχθεί μεταξύ άλλων και η περαιτέρω δυναμική επέκταση της στον τομέα των τραπεζοασφαλειών, η δυναμική της παρουσία στα ψηφιακά δίκτυα με τo νέο σύγχρονο e banking της τράπεζας να έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon