cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Πιάσαν τόπο τα μπινελίκια του Σταϊκούρα

Πιάσαν τόπο τα Μπινελίκια του Σταϊκούρα κι αυξήθηκαν κι άλλο τα επιτόκια δανεισμού – Εύγε! Τι θα κάνουν οι δανειολήπτες με όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται;

Πιάσαν τόπο τα μπινελίκια του Σταϊκούρα

Τόπο φαίνεται πως έπιασαν τα περίφημα μπινελίκια που αντάλλαξε πρόσφατα, και μάλιστα για δυο ολόκληρες ώρες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οι τράπεζες όχι μόνο δεν κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως τον περασμένο Δεκέμβρη ο υπουργός δήλωνε, αλλά με τις διαρκείς αυξήσεις των επιτοκίων τους θα «κοκκινίσουν» κόσμο και κοσμάκι.

Έτσι την Πέμπτη και πριν πατήσει η Κριστίν Λαγκάρντ το κουμπί για τη νέα αύξηση των επιτοκίων, η Τράπεζα της Ελλάδας δημοσιοποίησε τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, που μαρτυρούν νέες επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες και μάλιστα σημαντικές.

Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών αυξήθηκε κατά 27 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,68%, όταν τον Ιούνιο το μέσο επιτόκιο ήταν μόλις 1,99%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταναλωτικών και λοιπών δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,02%.

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια καταθέσεων διατηρούνται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα γιατί φυσικά οι τράπεζες θέλουν μόνο να κερδίζουν από την εκμετάλλευση των καταθέσεων των πελατών τους χωρίς να τους αποδίδουν τα οφειλόμενα.

Κι όπως ακούγεται η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού δεν θα είναι η τελευταία αφού έρχεται κι άλλη την Άνοιξη.

Τι θα κάνουν οι δανειολήπτες με όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται;

Σίγουρα θα ζοριστούν πολύ χωρίς να έχουν από την Κυβέρνηση τη στήριξη που είχαν για κάμποσα χρόνια οι τράπεζες προκειμένου να μειώσουν την έκθεσή τους στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Βλέπετε όταν οι αδύναμοι πολίτες «πνίγονται» οι κυβερνώντες δεν μπορούν να τους σώσουν όταν όμως οι τράπεζες πιέζονται λεφτά υπάρχουν και μάλιστα δανεικά κι αγύριστα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon