cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Πληθωρισμός – σοκ 10,2% τον Απρίλιο

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ σπάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πλαίσια παροχής καταπληκτικής ποιότητας ζωής στους πολίτες της…

Πληθωρισμός – σοκ 10,2% τον Απρίλιο

Ο πληθωρισμός στην χώρα μας πλέον έχει σπάσει και το ψυχολογικό φράγμα του 10% και “κάθεται”, για την ώρα, στο 10,2%. Θυμίζουμε πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είχε “πιάσει” αντίστοιχα νούμερα πάλι Απρίλιο αλλά το 1994, 28 χρόνια πίσω.

Αυτή η εξέλιξη, αναμενόμενη βέβαια, βάζει φωτιά εκ νέου στο… κυβερνητικό αφήγημα περί άριστης διαχείρισης των οικονομικών από τον… Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός για τον μήνα Απρίλιο του 2022 έφτασε το 10,2%, ως αναμενόταν άλλωστε μετά τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες η Eurostat.

Το ποσοστό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά που έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση των νοικοκυριών καθώς το οικογενειακό εισόδημα «ψαλιδίζεται» πριν τα μέσα του μήνα. Για έναν ακόμα μήνα, η «έκρηξη» του πληθωρισμού θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και στις τιμές των τροφίμων.

Στο καπάκι και ο… λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ

Και βέβαια δεν μας έφτανε το ΣΟΚ του πληθωρισμού έσκασε την ίδια ώρα και ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ με τα ραβασάκια να ανεβαίνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και τους πολίτες να έχουν ένα ακόμα βάσανο να υπολογίσουν στον οικογενειακό τους οικονομικό προγραμματισμό.

Που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις;

Τη μεγαλύτερη ανατίμηση είχαν: φυσικό αέριο με 122,6%, ηλεκτρικό ρεύμα με 78,8%, πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, καύσιμα και λιπαντικά 29% ενώ έλαια και λίπη είχαν 22%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εν συγκρίσει με τον Μάρτιο του 2022 ήταν: το φυσικό αέριο, το αρνί και το κατσίκι και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα στην συνέχεια…

«Εκρηκτικές» είναι οι αυξήσεις εν συγκρίσει με τον Απρίλιο του 2021, έναν χρόνο νωρίτερα δηλαδή, με το φυσικό αέριο να καταγράφει αύξηση 122,6%, το ηλεκτρικό ρεύμα 88,8%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1%, τα καύσιμα 29%.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα στην συνέχεια…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon