cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Στάση αναμονής κρατούν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες

Όσο κρατάει ο πόλεμος δεν μπορούν να δοθούν εκτιμήσεις για το που θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός – Στάση αναμονής κρατούν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς

Στάση αναμονής κρατούν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες

“Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί το αποτύπωμα της παρούσας κρίσης στον ελληνικό τουρισμό συνολικά”, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη, η οποία εστιάζοντας στις αγορές της Ρωσίας και Ουκρανίας εκτιμά ότι αυτές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά το συνολικό αποτέλεσμα για τον ελληνικό τουρισμό. “Όσο κρατάει ο πόλεμος δεν μπορούν να δοθούν εκτιμήσεις”, συμπληρώνει.

Αναφερόμενη στην κινητικότητα των κρατήσεων για την Ελλάδα φέτος, η κυρία Τετράδη παρατηρεί ότι μπορεί να μην υπάρχει πάγωμα των κρατήσεων από τις άλλες αγορές ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν υπάρχει ο ρυθμός κρατήσεων των προηγούμενων εβδομάδων.

Ερωτηματικό για το 2022 θα είναι οι αγορές της Πολωνίας και της Ρουμανίας, σύμφωνα με την κυρία Τετράδη, καθώς παραμένει άγνωστο, αν πλέον τα νοικοκυριά θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύσουν μετά τις προσφυγικές ροές των Ουκρανών εκεί.

Στάση αναμονής κρατούν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς

Παραμένοντας στις προοπτικές της εφετινής χρονιάς, υπό τη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία, οι εκπρόσωποι της ECTAA, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φορέα οργανωμένου τουρισμού που εκπροσωπεί τις ενώσεις τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, σε πρόσφατη συνεδρίαση ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται ακυρώσεις ταξιδιωτικών προγραμμάτων, όμως η ροή των κρατήσεων έχει ανακοπεί, με τους ταξιδιώτες να τηρούν στάση αναμονής.

Παράλληλα, εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ανόδου του κόστους καυσίμων, τον πληθωρισμό και την επίδραση που θα έχουν οι παράγοντες αυτοί στους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς των ταξιδιωτών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon