cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Στον πάτο της Ευρώπης οι μισθοί στην Ελλάδα

Απογοητευτικά τα στοιχεία της Eurostat για τους μισθούς στην Ελλάδα – Οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονται 50% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!!!

Στον πάτο της Ευρώπης οι μισθοί στην Ελλάδα

Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα παίρνουν πάνω από 50% μικρότερο μισθό από τον μέσο όρο της ΕΕ, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στον πάτο της Ευρώπης καθώς η χώρα καταλαμβάνει την 5η θέση από το τέλος.

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο ο εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα εισπράττει 15.800 ευρώ το χρόνο ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 33.500 ευρώ.

Χαρακτηριστικό και το σχετικό διάγραμμα που ακολουθεί… (εκτός από χαρακτηριστικό είναι βέβαια και άκρως απογοητευτικό για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα)

Μάλιστα κάτω από την Ελλάδα όσον αφορά στον μισθό πλήρους απασχόλησης είναι τέσσερις χώρες και συγκεκριμένα η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία.

Υψηλότερους μισθούς από την Ελλάδα έχουν 21 χώρες, ανάμεσά τους, η Κύπρος, η Λιθουανία, η Πορτογαλία, η Εσθονία, η Σλοβενία, η Μάλτα και η Κροατία.

Στις τρεις πρώτες θέσεις με τους υψηλότερους μισθούς βρίσκεται το Λουξεμβούργο με 72.200 ευρώ, η Δανία με 63.300 και η Ιρλανδία με 50.300 ευρώ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon