cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Τι συμβαίνει με την Amazon;

O ψηφιακός κολοσσός της Amazon βλέπει τις μετοχές της να βρίσκονται σε… ελεύθερη πτώση μιας και τα έσοδα της αναμένονται κατώτερα των προσδοκιών για… “υπερκέρδη”

Τι συμβαίνει με την Amazon;

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν έως και 12% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία έδωσε προοπτικές εσόδων για το τρέχον τρίμηνο που υπολείπονταν των εκτιμήσεων της Wall Street.

Η Amazon δήλωσε την Πέμπτη ότι προβλέπει έσοδα μεταξύ 116 και 121 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, μετά από τη μέση εκτίμηση των 125,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Refinitiv.

Τα έσοδα του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Ωστόσο η αύξηση ήταν μόλις… 7%, η μικρότερη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, αφού οι καταναλωτές άρχισαν να επιστρέφουν στις προ πανδημίες συνήθειες και στα ψώνια σε φυσικά καταστήματα.

Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος εμφάνισε έτσι ζημίες 3,8 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 8,1 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, κατά το οποίο είχαμε εκρηκτική αύξηση των online πωλήσεων. Ο όγκος των προϊόντων που πούλησε η Amazon το συγκεκριμένο διάστημα έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon