cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

15 χρόνια για μια αποζημιώση; Εξώδικα στο Καστέλι

Αγανάκτηση των κατοίκων στο Καστέλι: Έχουν χάσει την περιουσία τους από το 2019 και περιμένουν για τις πενιχρές αποζημιώσεις που θα… πάρουν σε βάθος 15ετίας!!!

15 χρόνια για μια αποζημιώση; Εξώδικα στο Καστέλι

Από την πρώτη ημέρα κιόλας που ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές προθέσεις για το ύψος των αποζημιώσεων αναφορικά με τις εκτάσεις στο χώρο κατασκευής του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, υπήρξαν αρκετοί κάτοικοι που είχαν αντιδράσει, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει στόχο να δώσει τιμές που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική αξία των ακινήτων. Αυτές οι αντιδράσεις συνεχίζονται από το 2015 μέχρι και σήμερα, με τους κατοίκους μάλιστα και τους φορείς της περιοχής να αποστέλλουν εξώδικο πρόσφατα, προς την  Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης

Στο εξώδικο γίνεται σαφές ότι κατά τη δικάσιμο της 8ης Μαρτίου 2022, απορρίπτεται για μία ακόμα φορά το αίτημα για αρτιότητα και οικοδομησιμότητα των ιδιοκτησιών, κάτι που όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι, δεν ισχύει. 

Οι κάτοικοι μάλιστα ισχυρίζονται στο εξώδικο τους, ότι έχουν εκδοθεί έγγραφες βεβαιώσεις της Υπηρεσίας Δόμησης Καστελλίου, που δεν λαμβάνονται ωστόσο υπόψη. Καλούν παράλληλα την υπηρεσία να ανακαλέσει το έγγραφο της, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους. 

Όπως αναφέρουν μάλιστα, από την ημερομηνία κήρυξης των απαλλοτριώσεων τον Αύγουστο του 2015, μέχρι και σήμερα έχουν γίνει μόνο δύο δικαστήρια προσωρινής τιμής, ενώ έχουν προσδιοριστεί δέκα ακόμα σε δέκα διαφορετικές ημερομηνίες

Όπως τονίζεται επιπρόσθετα σε σχετικό παράρτημα που επισυνάπτουν, «ο μέσος ιδιοκτήτης που έχει περίπου ιδιοκτησίες σε 8 τμήματα έχει ήδη ταλαιπωρηθεί απίστευτα και θα συνεχίζει μέχρι τουλάχιστον το 2030. Η πενιχρή αποζημίωση που θα εισπράξει θα γίνει σε βάθος δεκαετίας (εφόσον πάνε όλα γρήγορα) ενώ έχει χάσει όλη την γη του από το 2019-2020. Σημειώνουμε ότι πολλοί από αυτούς έχουν υποστεί και την καταστροφή από τους προσφάτους σεισμούς».

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι το έργο στο Καστέλι συνεχίζει να διαφημίζεται ως μια επένδυση “fast track” στην οποία τα πάντα κινούνται με «ταχύτητες φωτός» και οι πολίτες της Κρήτης θα μάθουν μέσω αυτής «πώς εκτελούνται γρήγορα και με ασφάλεια τα σύγχρονα έργα στην Ευρώπη». 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon