cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ακούτε τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο αεροδρόμιο;

3 από τους σημαντικότερους σεισμολόγους της χώρας έφερε στο Αρκαλοχώρι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Τι είπαν;

Ακούτε τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο αεροδρόμιο;

Είπαν πολλά και σημαντικά πράγματα αλλά μάλλον κάποια από αυτά κανένας δεν ήταν έτοιμος να τα ακούσει.

Για λάθος κινήσεις και για λύσεις–μπαλώματα με την αύξηση του αντισεισμικού συντελεστή στην κατασκευή του αεροδρομίου Καστελλίου μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος αποκάλυψε πως στη μελέτη του έργου δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για σεισμό στην ξηρά, παρά μόνο από τη θάλασσα!!!

Ο ίδιος δεν δίστασε να πει πως ίσως και να πρέπει να μετατεθεί το έργο αν το κόστος για τις παρεμβάσεις με τα νέα δεδομένα αποδειχτεί υπέρογκο. Μεταξύ άλλων είπε πως όταν υπάρχουν τόσο επικίνδυνα ρήγματα λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο χρειάζεται ενδελεχής μελέτη και αποτύπωση της συμπεριφοράς τους. Μελέτες όμως που κοστίζουν πολύ.

Κοστίζει όμως η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζόμενων;

Σε όσα είπε ο κ. Λέκκας συνηγόρησαν ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών Χρήστος Παπαιωάννου και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης, ο οποίος έχει πει τα ίδια πράγματα πολλές φορές στο παρελθόν.

Κανείς όμως δεν ήταν έτοιμος για τέτοιες επισημάνσεις. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ούτε οι βουλευτές, ούτε δυστυχώς και τα τοπικά ΜΜΕ, που μάλλον δεν βρήκαν χώρο καθώς είναι απασχολημένα να μας ενημερώνουν για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της “γνωστής” εταιρίας εντός και εκτός Κρήτης.  

Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως το σχετικό απόσπασμα είναι εδώ…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon