cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Έχουν ή δεν έχουν οι φτωχοί αυτοκίνητα;

Καλό θα ήταν πάντως να βγουν από το «χρυσό κλουβί» τους εκείνοι που αποφασίζουν για τις τύχες μας

Έχουν ή δεν έχουν οι φτωχοί αυτοκίνητα;

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται από την Κυβέρνηση η ανακοίνωση νέου πακέτου μέτρων στήριξης των πολιτών που δοκιμάζονται από τις τεράστιες αυξήσεις που υπάρχουν σε αγαθά και υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων αφήνουν να διαρρεύσει πως θα έχουμε και αποφάσεις για τις υπέρογκες τιμές των καυσίμων, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ στη χώρα μας.

Ωστόσο, δε μοιάζει πιθανή η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η οποία θα ήταν μέτρο στήριξης του συνόλου των Ελλήνων.

Αντίθετα υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «ψελλίζουν» σε συνεντεύξεις τους πως προετοιμάζουν κάτι που θα ενισχύσει συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και σίγουρα τους ασθενέστερους οικονομικά.

Δηλαδή ουσιαστικά μας λένε πως θα επιδοτήσουν με κάποιο τρόπο για τις αυξήσεις στα καύσιμα αυτούς που «δεν έχουν αυτοκίνητα».

Αν θυμάστε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, όταν είχε ερωτηθεί γιατί δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, προέβαλε ως επιχείρημα ότι μία τέτοια μείωση θα ευνοούσε τους «πιο πλούσιους», καθώς «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Καλό θα ήταν πάντως να βγουν από το «χρυσό κλουβί» τους εκείνοι που αποφασίζουν για τις τύχες μας και να δουν κατάματα την ελληνική πραγματικότητα κι όχι με τερτίπια και αποκλεισμούς να κοιτάζουν πως θα βγάλουν εκτός μέτρων στήριξης, όσους περισσότερους μπορούν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon