cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Επιτυχία με το στανιό… αλλά είναι έτσι;

Τα «λαμπερά πρόσωπα» που επιλέγονται να βρεθούν στο τιμόνι του Υπουργείου Τουρισμού περιορίζονται σε δηλώσεις κι από έργα «μ΄ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…

Επιτυχία με το στανιό… αλλά είναι έτσι;
Ούτε ο κ. Κικίλιας ούτε οι προκάτοχοι του έχουν καταφέρει να πολλαπλασιάσουν τις τουριστικές ροές, όταν αυτές τελικά πολλαπλασιάζονται…

Ντε και καλά προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν ως επιτυχία του Βασίλη Κικίλια το τουριστικό ρεύμα που αναμένουμε φέτος στην Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις αεροπορικών εταιρειών πως αυξάνουν τις πτήσεις τους προς συγκεκριμένους ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη.

Βέβαια όσοι καλά γνωρίζουν από τουρισμό κατανοούν πως αυτό ούτε κατά διάνοια προσεγγίζει την αλήθεια. Ούτε ο κ. Κικίλιας ούτε οι προκάτοχοι του έχουν καταφέρει να πολλαπλασιάσουν τις τουριστικές ροές, όταν αυτές τελικά πολλαπλασιάζονται.

Οι τιμές, οι σωστές τουριστικές υποδομές (ξενοδοχεία), γιατί για τις άλλες υποδομές ας μην μιλήσουμε καλύτερα, η ασφάλεια και οι ομορφιές της χώρας μας, είναι αυτές που φέρνουν τουρίστες. Κι όταν οι τουρίστες δεν έρχονται στα νούμερα που περιμένουμε τότε αναζητούμε την αιτία στις πολιτικές των ανταγωνιστών μας, που και ωραία τουριστικά θέρετρα διαθέτουν και χαμηλές τιμές προσφέρουν.

Δυστυχώς το Υπουργείο Τουρισμού έχει στερέψει τα τελευταία χρόνια από ιδέες προσέλκυσης τουριστών. Αναπαράγει διαρκώς κλισέ καμπάνιες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να πιστωθεί την όποια επιτυχία καταγράφει η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.

Τα «λαμπερά πρόσωπα» που επιλέγονται να βρεθούν στο τιμόνι του Υπουργείου Τουρισμού περιορίζονται σε δηλώσεις κι από έργα «μ΄ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Κι αν δεν είναι έτσι όπως το περιγράφουμε ας μας δείξουν πως ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους στη Χαλκιδική και τις άλλες περιοχές που ζουν τόσα χρόνια από Ρώσους τουρίστες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon