cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η κακή «κουλτούρα» αποκατάστασης

Δεν αρκούν από μόνες τους οι εργολαβίες. Χρειάζονται καλά υλικά και διάθεση αποκατάστασης χωρίς ημερομηνία λήξης… σε μια πόλη με δρόμους «βομβαρδισμένους» από τις πολλές λακκούβες και τις κακοτεχνίες

Η κακή «κουλτούρα» αποκατάστασης

Χαρήκαμε, προ ημερών, όταν διαβάσαμε πως υπογράφηκε στο Δήμο Ηρακλείου σύμβαση για την ασφαλτόστρωση φθαρμένων δρόμων εντός της πόλης, κι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συμβάσεις.

Όπως έγραφε η σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση δρόμων και αυλών σχολικών συγκροτημάτων καθώς και η ανακατασκευή οδών εντός των τειχών της πόλης με μικρό πλάτος και αρκετά εμπόδια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5.9 εκ. ευρώ κι όπως είπε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές όπου έχουν περάσει τα δίκτυα ΔΕΗ-ΔΕΥΑΗ- Τηλεπικοινωνιών.

Βέβαια το ότι έχουν περάσει από δρόμους δίκτυα αυτών των υπηρεσιών, κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα αν με την ολοκλήρωση γινόταν σωστή δουλειά στην κάλυψη των σημείων που σκάφτηκαν.

Γενικότερα θα λέγαμε πως στο Ηράκλειο δεν υπάρχει «κουλτούρα» σωστών επισκευών ούτε από τα συνεργεία του Δήμου. Τα καλείς να καλύψουν μια επικίνδυνη λακκούβα, κι όταν έλθουν κάνουν ότι θα έκανε ο καθένας από εμάς, που είναι άσχετος με τέτοιες εργασίες. Δηλαδή, χωρίς καμιά προεργασία, ρίχνουν άσφαλτο στη λακκούβα, την πατάνε και φεύγουν. Μετά από λίγο η άσφαλτος «κάθεται» ή ξεκολλά και πάμε πάλι από την αρχή.

Στο Ηράκλειο δεν υπάρχει «κουλτούρα» σωστών επισκευών. Τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου όταν τα καλείς για να επιδιορθώσουν μια λακκούβα, έρχονται, όταν έρθουν, και κάνουν περίπου ότι θα έκανε και κάποιος… άσχετος.

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτών των κακών επισκευών είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία στην οδό Πολύμνιας στη Νέα Αλικαρνασσό. Στο σημείο παρουσιάστηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ κι όταν αποκαταστάθηκε οι τεχνικοί της κάλυψαν με ένα ξύλο τη λακκούβα.

Πέρασαν μέρες και μέρες μέχρι να έλθουν για να κλείσουν την τρύπα αλλά και τότε απλά έριξαν χώμα. Οι περίοικοι έκαναν υπομονή για αρκετό διάστημα έκτοτε μέχρι να εμφανιστούν ξανά και να ρίξουν άσφαλτο δημιουργώντας αυτό το «χάρμα οφθαλμών» που βλέπετε.

Δεν αρκούν λοιπόν από μόνες τους οι εργολαβίες. Χρειάζονται καλά υλικά και διάθεση αποκατάστασης χωρίς ημερομηνία λήξης, αυτή είναι η μαγική συνταγή σε μια πόλη με δρόμους «βομβαρδισμένους» από τις πολλές λακκούβες και τις κακοτεχνίες των διαφόρων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon