cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Νοιάζεται κάποιος για τους 16.000 νεκρούς;

Πέθαναν πάνω από 16.000 άνθρωποι άδικα εκτός ΜΕΘ αλλά ποιος νοιάζεται;

Νοιάζεται κάποιος για τους 16.000 νεκρούς;

«Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια», είχε δηλώσει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2020 ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας. Και τώρα πλέον έρχεται επίσημο χαρτί από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ για να επιβεβαιώσει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βέβαια, με την περίφημη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα υπήρξε μια πρώτη σοβαρή απόδειξη ότι κάτι δεν είχε γίνει σωστά, όπως υποψιαζόμασταν όλοι που είχαμε μάτια και αυτιά ανοικτά. Αλλά, άλλο η υποψία και άλλο μια επίσημη μελέτη και μάλιστα από τον “αγαπημένο” και συμπαθή σε όλους, “ψάλτη” και Καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρα. Και για όσους θυμούνται και δεν ξεχνούν γρήγορα όπως τα… χρυσόψαρα, η μελέτη εκείνη είχε έρθει σε μια στιγμή που ο Πρωθυπουργός ψευδόταν από το βήμα της Βουλής φωνάζοντας ότι δεν έχει “στοιχεία” για το αν η θνησιμότητα εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ίδια.

Μάλιστα, με το γνωστό ύφος του, προκαλούσε όποιος έχει τέτοια στοιχεία να του τα πάει. Τελικά, όχι μόνο τα γνώριζε τα στοιχεία αλλά τα έκρυβε κιόλας στο συρτάρι του στο Μαξίμου πάνω από 6 μήνες. Και αυτό βέβαια κάνει το ψέμα του ακόμα χειρότερο…

Και τώρα έρχεται νέο επίμαχο έγγραφο από τον ΕΟΔΥ, ακόμα πιο σοκαριστικό, για να μας πει πως: «Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01-03-2022 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 άτομα (εντός και εκτός νοσοκομείου). Η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ (ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, επιβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 ημέρες».

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΔΣ του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Το έγγραφο αυτό αποτελεί πλέον την πιο επίσημη επιβεβαίωση και απόδειξη για την καταστροφική – εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και βασανιστικά για όσους ακόμα διαθέτουμε μια στοιχειώδη ανθρωπιά μέσα μας.

Διότι η πικρή αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι πλέον μετά από όλη αυτή την κατάσταση έχουν οδηγηθεί στην πλήρη απάθεια και αδιαφορία. Είναι και θέμα “κόπωσης”. Κούρασε το θέμα βρε παιδί μου και ας εξακολουθούν να πεθαίνουν 50 συνάνθρωποι μας κάθε μέρα. Δεν “πουλάει” άλλο ο Covid-19. Εξάλλου τέλειωσε και η πανδημία τώρα, έχουμε και άλλο πεδίο δράσης να ασχοληθούμε, ακόμα πιο φρικτό… τον πόλεμο. Α ρε Πούτιν γιατρέ… γιατί δεν έκανες το ντου στην Ουκρανία τόσο καιρό μόνο μας άφησες να παλεύουμε και να “σκοτωνόμαστε” για τα παντέρμα τα εμβόλια;

Και επειδή στις μέρες μας πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα για να μην παρεξηγηθούμε, τονίζω πως καταδικάζω ξεκάθαρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και φυσικά επειδή έγινε αναφορά και στα εμβόλια… θεωρώ περιττό να συμπληρώσω πως είμαι με την επιστήμη. Την πραγματική όμως επιστήμη, όχι αυτή που ονειρεύεται πολιτικές εξουσίες, ούτε και αυτή που “ψάλλει” για να ψάλλει μόνο, χωρίς τελικά να λέει και κάτι χρήσιμο για την κοινωνία.

Κλείνω με την απαίτηση και την ελπίδα πως κάποια μέρα θα διερευνηθούν οι αιτίες θανάτου τόσων πολλών χιλιάδων ανθρώπων και οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται θα “πληρώσουν”… αλλά μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό το σενάριο να μείνω με την ελπίδα, αυτό δείχνει άλλωστε και η γνώση από το παρελθόν…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon