cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Αφού δωροδοκούν ηγέτες οι εταιρείες ταξί φανταστείτε τι κάνουν τα μεγαλύτερα “ψάρια”

Όλα τα είχαμε ακούσει αλλά να δωροδοκούν και μάλιστα πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών τα ταξί πολύ πάει – Φανταστείτε τι κάνουν κάποιες άλλες μεγαλύτερες εταιρίες λοιπόν…

Αφού δωροδοκούν ηγέτες οι εταιρείες ταξί φανταστείτε τι κάνουν τα μεγαλύτερα “ψάρια”

Μια πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης ταξί και να συνδιαλέγεται με μεγάλους ηγέτες, να τους δωροδοκεί για να μπαίνει και να αλώνει τις αγορές μεταφορών στις χώρες τους.

Όλα τα είχαμε ακούσει αλλά να δωροδοκούν και μάλιστα πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών τα ταξί πολύ πάει.

Φανταστείτε τι κάνουν εταιρείες που διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων κι έχουν αληθινή δύναμη λόγω του αντικειμένου τους, βλέπε εταιρείες στρατιωτικών εξοπλισμών, κατασκευής αεροσκαφών, μηχανολογικού εξοπλισμού, κατασκευαστικές, φαρμακευτικές κ.α

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, που κάνει πραγματικά ερευνητική δημοσιογραφία, έβγαλε τα άπλυτα της Uber στη φόρα και τώρα τρέμουν πολλοί από εκείνους που χρηματίστηκαν.

Μάλιστα και στη χώρα μας το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για την παρουσία της Uber στην ελληνική αγορά, που δεν αμφιβάλουμε πως θα βγάλει λαυράκια.

Η Uber, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν «κολλούσε» σε νόμους, τους προσπερνούσε με τη βοήθεια ηγετών κι άλλων ανωτάτων αξιωματούχων προκειμένου να απλώσει τα πλοκάμια της σε όλο τον κόσμο.  

Βέβαια σε κάποιες χώρες η πολυεθνική των ταξί σε κάποιες χώρες είχε συναντήσει και… “εμπόδια”!!!

Τραγικό στ’ αλήθεια αλλά και ενδεικτικό του τι συμβαίνει γύρω μας, το οποίο στην Ελλάδα συχνά το ονομάζουμε «άνοιγμα επαγγελμάτων» και ανταγωνισμό.

Βέβαια αφού εδραιωθούν οι «μεγάλοι» έχουμε μονοπώλιο αλλά τέτοια πράγματα είθισται να μην τα… βλέπουμε ή καλύτερα να μην τα βλέπουν εκείνοι που τα επιτρέπουν και τα εκτρέφουν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon