cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Βολεύτηκε κι αυτός με την «αξία» του

Ο άνθρωπος που καταδίκασε, λίγα 24ώρα πριν τις εθνικές εκλογές, το κόμμα του και τώρα βρήκε κι εκείνος μια «θεσούλα» να αράξει δεν μπορεί να γίνει πιστευτός…

Βολεύτηκε κι αυτός με την «αξία» του

Εντάξει διέψευσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υποστήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να αναλάβει τη θέση στον ΟΗΕ ως «Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» κι εμείς τον πιστέψαμε.

Ο άνθρωπος που καταδίκασε, λίγα 24ώρα πριν τις εθνικές εκλογές, το κόμμα του να δει τα ποσοστά του να πέφτουν στα τάρταρα και τώρα βρήκε κι εκείνος μια «θεσούλα» να αράξει δεν μπορεί να γίνει πιστευτός.

Δυστυχώς για εκείνον δεν μπορεί να πείσει πως πήγε στον ΟΗΕ μόνος του κατέθεσε βιογραφικό και «εκτιμήθηκε» η αξία της προϋπηρεσίας του ώστε να του δοθεί η θέση.

Τι να κάνουμε στην Ελλάδα υπάρχει κακό παρελθόν με όλους εκείνους που με τον α ή β τρόπο προδίδουν το κόμμα τους, όταν εκείνο αποτελεί απειλή για το κατεστημένο πολιτικό σύστημα.

Με τρόπο μαγικό, μετά την πράξη τους, τοποθετούνται σε θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς και τραπεζικά ιδρύματα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν ξέφυγε από τη λίστα αυτή και όσο κι αν θέλει κανείς να τον πιστέψει δύσκολα δεν θα δει πίσω από τη νέα του θέση το χεράκι εκείνου που ευνοήθηκε από εκείνη την περίφημη τηλεοπτική του συνέντευξη όπου είπε: «η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ό,τι πληρώνει ο μισθωτός, να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό οδήγησε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν».

Όταν μάλιστα τότε ρωτήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου, ο ίδιος απάντησε «ναι» και για να το κάνει ακόμα χειρότερο εξήγησε: «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

«Πρέπει να έχουμε πολιτικές υπέρ του 80% και όχι των λίγων. Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι πράγματι θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση, ασφαλιστική, των εισφορών με το εισόδημα για τον λόγο ότι όταν έχουμε ενιαίο ταμείο δεν μπορεί να ισχύουν άλλοι κανόνες για τους εργαζόμενους με μισθό και τους ελεύθερους επαγγελματίες (…). Η δέσμευση η δική μας είναι ότι επαναφέρουμε ένα σύστημα που θα ευνοεί τους πολλούς και όχι τους λίγους (…)

Μετά βέβαια ο «ευνοημένος» από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ήλθε και πήρε ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών όμως αυτός έχει με τη συνδρομή των ΜΜΕ ασυλία… κι ότι κάνει δεν μετράει επιβαρυντικά στα ποσοστά του…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon