cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Δεν είχε πολύ κόσμο ο Κυριάκος, αλλά…

Δεν είχε πολύ κόσμο αλλά να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια οι πολίτες πια δε βρίσκουν ενδιαφέρον στις συγκεντρώσεις – Κάποτε οι πολιτικοί αρχηγοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και προκαλούσαν σεισμό με τους λόγους τους. Σήμερα οι διάδοχοι τους, δυστυχώς, δεν έχουν το ίδιο χάρισμα

Δεν είχε πολύ κόσμο ο Κυριάκος, αλλά…

Πάντως αναλογικά με την κινητοποίηση που είχε γίνει από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ επιτυχημένη δεν την λες τη συγκέντρωση Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

Και προφανώς είχαν υποψιαστεί οι ίδιοι πως δεν θα μαζευτεί κόσμος γι αυτό και επέλεξαν το συγκεκριμένο, περιορισμένο χώρο αντί μιας ανοικτής πλατείας, όπως είναι η πλατεία Ελευθερίας, όπου όλοι περιμέναμε πως θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες τις ημέρες που προηγήθηκαν τα τηλέφωνα από τα γραφεία των υποψήφιων βουλευτών, τα μηνύματα από τους ίδιους αλλά και από τα κεντρικά και τοπικά γραφεία της ΝΔ έπεφταν βροχή στα κινητά των Ηρακλειωτών για να πάνε στη συγκέντρωση, όμως μάλλον που δεν κατάφεραν το στόχο τους.

Ωστόσο να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια, που δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε.

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον ο κόσμος κοιτάζει τα προβλήματα και τη ζωή του και λίγοι είναι εκείνοι που εύκολα θα πάρουν τη σημεία στον ώμο και θα βγουν στην πλατεία για να ακούσουν τον αρχηγό του κόμματος που ψηφίζουν.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ και για το ΠΑΣΟΚ και για όλα τα κόμματα.

Και δεν είναι μόνο το ότι οι πολίτες επιβαρυμένοι από τη σκληρή καθημερινότητα τους προτιμούν την άνεση του σπιτιού τους για να παρακολουθήσουν, αν το κάνουν κι αυτό, μια προεκλογική ομιλία, μέσω της τηλεόρασης ή του υπολογιστή τους. Είναι και που έχουν χαθεί οι πολιτικοί ρήτορες άλλων εποχών.

Κάποτε οι πολιτικοί αρχηγοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και προκαλούσαν σεισμό με τους λόγους τους. Σήμερα οι διάδοχοι τους, δυστυχώς, δεν έχουν το ίδιο χάρισμα.

Οπότε τα πλήθη στις συγκεντρώσεις χάθηκαν και οι προεκλογικές ομιλίες αρχηγών ελάχιστα βοηθούν στο να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την στήριξη που θα έχουν στον κάθε τόπο την ημέρα των εκλογών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon