cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Δεν πέρασαν ούτε έξω από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο αλλά έχουν άποψη για τις ανάγκες του

Σε παράλληλο σύμπαν ζει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το απέδειξαν ξανά στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στα ΑΕΙ…

Δεν πέρασαν ούτε έξω από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο αλλά έχουν άποψη για τις ανάγκες του

Το σύνολο σχεδόν της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, μέχρι και το ΤΕΕ, έχουν ταχθεί εναντίον των προωθούμενων αλλαγών αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του ούτε καν φιλοτιμήθηκαν να τους ακούσουν και να εξετάσουν αν πράγματι οι αλλαγές βελτιώνουν ή υποβαθμίζουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει αοριστολογίες και πράγματα που ούτε καν στέκουν όπως το ότι με τις αλλαγές τους «το δημόσιο πανεπιστήμιο μπαίνει, επιτέλους, σε μία παγκόσμια εκπαιδευτική τροχιά. Παύει να είναι προσανατολισμένο στα στενά όρια ενός μόνο αντικειμένου. Οικοδομεί πολύ πιο ολοκληρωμένους επιστήμονες, πολύ πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες…Ανοίγεται με τόλμη σε διεθνείς συνεργασίες…»

Είπε κι άλλα φοβερά όπως, ότι έχουν επιλέξει να δώσουν προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία (αυτοί που σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και χρυσοπληρώνουν) πως η ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, λες και υπάρχει ισότητα σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν πια μόνο πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί καθώς η μεσαία τάξη τείνει να εξαφανισθεί.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει ξεκάθαρα επισημάνει πως η κυβέρνηση προωθεί ένα «πανεπιστήμιο – επιχείρηση», κι αυτή η επιχειρηματοποίηση των πάντων φαίνεται να είναι και το τελικό ζητούμενο για την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, ούτε η παιδεία μένει εκτός αυτού του σχεδίου και δεν μένει εκτός από ανθρώπους που ούτε έξω από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν έχουν περάσει όταν θέλησαν να σπουδάσουν, γιατί την «ισότητα» που ευαγγελίζονται την ξέρουν μόνο ως λέξη και όχι ως κατάσταση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon