cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ειδικού Δικαστηρίου το ανάγνωσμα

Η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές έχοντας έστω την αυταπάτη του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Βυθίζεται και πάλι η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα νέο βρώμικο 1988-89, για να δούμε τι θα προκύψει όμως τώρα…

Ειδικού Δικαστηρίου το ανάγνωσμα

Βροχή έπεφταν την Τρίτη 14 Ιουνίου οι ειδήσεις για τα Ειδικά Δικαστήρια.

Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες και πρόταση για Ειδικό Δικαστήριο από την αντεισαγγελέα στην υπόθεση Novartis, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Εμείς δεν θα κρίνουμε αν καλώς ή κακώς οι υποθέσεις αυτές φθάνουν σε Ειδικό Δικαστήριο, δεν είμαστε δικαστές ούτε εισαγγελείς, όμως μπορούμε να κρίνουμε το χρόνο παραπομπής στην πρώτη περίπτωση και ανακοίνωσης της πρόθεσης παραπομπής στη δεύτερη.

Με τα σενάρια εκλογών να φουντώνουν και την κυβέρνηση της ΝΔ να ψάχνει σανίδα σωτηρίας να αρπαχτεί είναι πασιφανές το γιατί βγήκαν τώρα στον αέρα αυτές οι ειδήσεις.

Η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές έχοντας έστω την αυταπάτη του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του οποίου στελέχη θα σέρνονται στα Ειδικά Δικαστήρια.

Το λες και βρώμικη τακτική αν και στην πολιτική, ειδικά στην Ελλάδα, κάτι τέτοια τα έχουμε συνηθίσει, δηλαδή να προσπαθούν οι κυβερνήσεις να κριθούν όχι για τα δικά τους πεπραγμένα αλλά για όσα έκαναν ή δεν έκαναν οι αντίπαλοι τους.

Το σίγουρο είναι πως η πολιτική ζωή βυθίζεται και πάλι στο σκοτάδι με αυτές τις εξελίξεις, όπως συνέβη στην περίπτωση των σκανδάλων του 1988-89, που επίσης έφθασαν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, πάλι από τη ΝΔ με άλλο τότε αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ.

Είναι αυτό που λέει ο λαός «μάθε τέχνη κι ας’ τηνε κι άμα πεινάσεις πιάσ’ τηνε»…

Για να δούμε αυτή τη φορά τι θα προκύψει, αν και μεταξύ μας, κάτι υποψιαζόμαστε… 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon