cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Εκβιάζουν μαφιόζικα τους ψηφοφόρους

Την συνήθη τακτική της με εκβιασμούς προς ψηφοφόρους λίγο πριν από εκλογικές αναμετρήσεις, επαναφέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ., με Γεωργιάδη και Αυγενάκη να συνδέουν έργα και αποζημιώσεις, με τα αποτελέσματα των εκλογών…

Εκβιάζουν μαφιόζικα τους ψηφοφόρους

Από τη μία ο Ηρακλειώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης να απειλεί τους Θεσσαλούς στο θέμα των αποζημιώσεων, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί περιφερειάρχης ο εκλεκτός, Κ. Αγοραστός, και από την άλλη ο υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης να απειλεί τους δημότες Χαλανδρίου με διακοπή χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν την υποψήφια της Ν.Δ.

Τη στιγμή που η Θεσσαλία μετρά ακόμα τις πληγές της από τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες και ενώ απομένουν λίγες μέρες για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων από τη Λάρισα, προκειμένου να προβάλει τον εκλεκτό της και απερχόμενο περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Βγήκε λοιπόν ο Αυγενακης και είπε ξεκάθαρα ότι η ταχύτητα πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Θεσσαλίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα αποτελέσματα της κάλπης την Κυριακή.

«Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα ανέφερε: «Ετοιμάσαμε ένα πακέτο μέτρων που πραγματικά κάνει την κρίση ευκαιρία. Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν την στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί».

Κοινώς ένας ακόμα ωμός εκβιασμός των πολιτών για ψηφοθηρικους σκοπούς. Ένας ακόμα ωμός εκβιασμός στις πλάτες των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δηλαδή, αν εκλεγεί ο Δημήτρης Κουρέτας, θα καθυστερήσει την πληρωμή των αποζημιώσεων;

Ή αν δεν τους κάνουν το χατήρι οι πλημμυροπαθεις, θα περιμένουνε τις αποζημιώσεις όπως οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωριου.

Άλλωστε, και ο Άδωνις Γεωργιάδης δε δίστασε να προχωρήσει σε ωμό εκβιασμό, επιχειρώντας να πείσει τους δημότες Χαλανδρίου λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, προκειμένου να «μαυρίσουν» τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και να επιλέξουν αντ΄ αυτού, την εκλεκτή της Ν.Δ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, «δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον δήμαρχο».

Ωμοί εκβιασμοί, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, τόσο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και με τις εθνικές εκλογές στη Ροδόπη…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon