cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ερχεται για δουλειές ο αιματοβαμμένος πρίγκηψ

Στα τέλη Ιουλίου θα είναι στη χώρα μας ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, τι σημασία έχει αν έχει κατασφάξει τον λαό της Υεμένης ή ευθύνεται για την στυγερή δολοφονία του Κασόγκι; Εμείς είμαστε στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»…

Ερχεται για δουλειές ο αιματοβαμμένος πρίγκηψ

Η σχετική ανακοίνωση λέει πως είναι στην τελική ευθεία οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συνεργασία με το Public Investment Fund (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα κάποια από τα αμύθητα κεφάλαιά του. Το Fund διαθέτει για επενδύσεις σε όλο τον κόσμο 620 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνολική περιουσία της βασιλικής οικογένειας υπολογίζεται στα 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ζαλιστήκατε;

Ακούστε τώρα και τα υπόλοιπα για τον πρίγκιπα όπως τα αναμεταδίδει το Fortune Greece

  • Το 2015 όταν ορίστηκε από τον πατέρα του υπουργός Αμυνας, διέταξε την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας κατά της Υεμένης η οποία συνεχίζεται έως σήμερα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που καταγράφηκε ποτέ σε μια χώρα και συγκρίνεται μόνο με τα αποτελέσματα του Ολοκαυτώματος. Πάνω από 110.000 είναι οι νεκροί ενώ περίπου 20 εκατομμύρια είναι αντιμέτωποι με τον λοιμό και τη φτώχεια και επιβιώνουν μόνο με την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στη χώρα.
  • Εδωσε μεν το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν αλλά φυλάκισε μπόλικους ακτιβιστές αφού όπως υποστήριξε «κακοποίησαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου».
  • Το 2018 κατηγορήθηκε πως διέταξε τη βάναυση εκτέλεση και κατόπιν τον διαμελισμό του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κασόγκι είχε εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία και μέσα από τα γραπτά του επέκρινε σφόδρα τον διάδοχο του θρόνου. Ο ίδιος ο Μπιν Σαλμάν καταδίκασε την εκτέλεση ωστόσο, η έκθεση που συνέταξαν CIA και NSA «δείχνει» τον ίδιο ως υπεύθυνο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Yorker ο διάδοχος πρίγκιπας φέρεται να ζήτησε από έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας κτηματολογίου «να τον βοηθήσει να οικειοποιηθεί μια περιουσία» και όταν ο υπάλληλος αρνήθηκε, έλαβε ένα φάκελο που περιείχε μία μόνο σφαίρα. Κάπως έτσι κέρδισε το όνομα «Abu Rasasa» από τον λαό της Σαουδικής Αραβίας. Το ψευδώνυμο μεταφράζεται σε «πατέρας της σφαίρας».
  • Ο Μπιν Σαλμάν ήταν βασικός σύμμαχος της κυβέρνησης Τραμπ. Όταν το 2018 η παγκόσμια κοινή γνώμη «πάγωσε» από τη στυγερή δολοφονία του Κασόγκι, ο Ντόναλντ Τράμπ υποστήριξε πως η δολοφονία ήταν μεν αποτρόπαια αλλά ότι η Σαουδική Αραβία είναι «μεγάλος παραγωγός θέσεων εργασίας» στις ΗΠΑ κι αγοραστής αμερικανικών προϊόντων.

Εμείς πάντως να ξέρετε ότι, όπως αποδείξαμε και με την Ουκρανία, είμαστε η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και μένουμε σταθερά και ακλόνητα πάντα στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Αντε, με το καλό οι δουλειές…  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon