cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Γέμισαν τα προσκυνήματα του Αγίου Γεωργίου υποψήφιους

Οι υποψήφιοι βουλευτές και οι πολιτικοί έδωσαν ρεσιταλ στις εκκλησίες για να μας δείξουν ότι είναι οι… καλυτερότεροι χριστιανοί. Υπάρχει όμως τελικά και κάποιο όριο στην πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας; Η Εκκλησία τι λέει γι αυτό;

Γέμισαν τα προσκυνήματα του Αγίου Γεωργίου υποψήφιους

Παρέλαση υποψηφίων είχαμε αυτές τις ημέρες στα μεγάλα προσκυνήματα που τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο.

Και δε φτάνει που πήγαν για να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα θρησκευτικό γεγονός, δε φτάνει που φωτογραφήθηκαν σαν να μην υπάρχει αύριο, που σήκωσαν εικόνες και εμφανίσθηκαν ως οι καλυτερότεροι χριστιανοί, αλλά άρχισαν να στέλνουν στους δημοσιογράφους και δελτία τύπου για να δείξουν πως πήγαν στις εκκλησίες.

Τελικά υπάρχει κάποιο όριο στην προεκλογική περίοδο; Είναι η θρησκεία πεδίο εκμετάλλευσης; Η Εκκλησία τι λέει γι αυτό;

Αν πραγματικά πας για να τιμήσεις έναν Άγιο και ένα προσκύνημα που πανηγυρίζει τότε ανάβεις το κερί σου, προσκυνάς την εικόνα, κάθεσαι στη γωνία και παρακολουθείς την Ακολουθία και μετά συνεχίζεις, εκτός ναού, την προεκλογική σου εκστρατεία.

Το να διατυμπανίσεις την παρουσία σου όταν, για παράδειγμα, πέρυσι και τα χρόνια που προηγήθηκαν δεν είχες εμφανιστεί εκεί δεν σε κάνει ούτε καλό χριστιανό, ούτε σωστό υποψήφιο στα μάτια εκείνων που παρατηρούν συμπεριφορές και βλέπουν τα κίνητρα σου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon