cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Και τώρα πείτε μας ποιος έφερε τους Σπαρτιάτες στη Βουλή;

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής των Σπαρτιατών στο Ηράκλειο Μιχάλης Γαυγιωτάκης δεν κρύβει πως ιδεολογικά από τη ΝΔ ξεκίνησε και μάλιστα έκανε αγώνα γι αυτήν…

Και τώρα πείτε μας ποιος έφερε τους Σπαρτιάτες στη Βουλή;

Έσπευσαν αμέσως, με το που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών, κάποιοι να επιρρίψουν ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ που με την απλή αναλογική του έφερε τους Σπαρτιάτες στη νέα Βουλή.

Είπαμε το χουν καραμέλα, για ότι κακό γίνει σε αυτή τη χώρα, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και εντεύθεν, να ρίχνουν τις ευθύνες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί ξέρουν πως θα βρουν πρόθυμα φερέφωνα να υποστηρίξουν τις αιτιάσεις τους.

Στην περίπτωση των Σπαρτιατών όμως καλό θα ήταν εκεί στη ΝΔ να κοιτάξουν λίγο τους καθρέπτες τους γιατί θα δουν κατάματα και τις καταβολές των ακροδεξιών κομμάτων και το πώς σαν τη Λερναία Ύδρα αποκτούν διαρκώς νέα κεφάλια.

Δεν θα εξετάσουμε εδώ τις κοινωνικές συνθήκες που ενισχύουν το φασισμό και δίνουν φωνή στους εκπροσώπους του καθώς θεωρούμε πως αυτό είναι αυταπόδεικτο, κι έχει να κάνει με τη φτωχοποίηση ενός λαού και την αδικία που πλημμυρίζει τη ζωή του.

Θα δούμε όμως τα συγκοινωνούντα δοχεία που μεταγγίζουν από τη μια δεξαμενή στην άλλη ψήφους.

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής των Σπαρτιατών στο Ηράκλειο Μιχάλης Γαυγιωτάκης, για παράδειγμα, δεν κρύβει πως ιδεολογικά από τη ΝΔ ξεκίνησε και μάλιστα έκανε αγώνα γι αυτήν.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν θείος του ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κοντά στον οποίο ανδρώθηκε πολιτικά.

Από τη ΝΔ έφυγε και πήγε στην Ελληνική Λύση και τώρα στους Σπαρτιάτες γιατί έκρινε πως οι αρχές και τα ήθη στη δεξιά παράταξη αλλοιώθηκαν.

Η μετάβαση από ένα συντηρητικό κόμμα σε ένα άλλο που πρεσβεύει ακόμα πιο ακραίες συντηρητικές έως και φασιστικές θέσεις γίνεται σίγουρα με μεγαλύτερη ευκολία.

Κι αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η ανάλυση του Exit Poll των πρόσφατων εκλογών όπου βλέπουμε πως το 27% όσων δηλώνουν πως ο χώρος που τους εκφράζει είναι η ακροδεξιά ψήφισαν ΝΔ ενώ από τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους το 46% ψήφισε Σπαρτιάτες.

Επίσης από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους ένα 3,2% πήγε στους Σπαρτιάτες και από τους αμιγώς δεξιούς ένα 4,1%.

Δείτε και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος έφερε τους Σπαρτιάτες στη Βουλή επιβεβαιώνοντας πως τα εκλογικά συστήματα δε γεννούν το φασισμό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon