cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Λάθος στερεότυπα ή σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Τί μας εμποδίζει λοιπόν να απομονώσουμε ξεπεσμένη και νεόπλουτη ψευτο αστική τάξη που δεν έχει ιδεολογία, αξίες και ηθική; Γιατί έχουμε καταντήσει αποχαυνωμένοι χειροκροτητές του πλουτισμού τους και της καταστροφής μας;

Λάθος στερεότυπα ή σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Πρόσωπα της πολιτικής και της showbiz που εναλλάσσονται όπως οι δανεικοί αθλητές στις ομάδες. Σε μια καθαρά συμφεροντολογική κουλτούρα της κοινωνίας όπου διαμορφώθηκε κατά κύριο λόγο στα χρόνια του πάλαι ποτέ ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ.

Τα χρόνια που οι ‘’μαύρες βαλίτσες’’ ήταν οριακά αστικός μύθος-brand, ενώ το σύστημα αποκαλούσε τους υπουργούς, Τσάρους!

Τα χρόνια που διαμορφώθηκε στην συνείδηση του κόσμου πως το να τριπλοχρεώνεις ένα δημόσιο έργο, είναι μαγκιά.

Τα χρόνια που οι βαρύμαγκες της εποχής, χόρευαν ζεϊμπέκικο και έκαιγαν πεντοχίλιαρα!

Τα χρόνια που πολλοί νοσταλγούν το ότι ο κόσμος δεν καταλάβαινε και τώρα τους θυμώνει η εξέλιξη των πάντων.

Τα χρόνια που μάθαμε πως το να σφετερίζεσαι την κουλτούρα του δυνατού και αποτελεσματικού κομπιναδόρου, ήταν της μοδός αλλά και αυτό που κάνουμε πως δεν είδαμε, είναι πως ήταν και η εισαγωγή μας στο “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”, όπου σαν μια μεγάλη κρούστα συνενοχής, φόβου και ανασφάλειας, απλώθηκε στις τοπικές κοινωνίες στις παρέες και τα σπίτια μας.

Τα χρόνια που παραδοθήκαμε σε έναν παροδικό τρόπο ομαδικής συμπεριφοράς τρόπου ζωής και επιλογής προτιμήσεων ή ένδυσης που προάγουν μόνο το φαίνεσθαι και τον πλουτισμό ανθρώπων χωρίς παιδεία και χαρακτηριστικά σεβασμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτά τα χρόνια και τα κατάλοιπα τους, δεν σβήνονται με ένα enter, αυτό το σύστημα δεν θα εξαφανιστεί με ένα format, αυτό το σύνδρομο δεν θα εξαλειφθεί, με ένα πενηντάρικο στον ψυχαναλυτή.

Ένα σύστημα που ανέβαζε και κατέβασε πονηρά ινδάλματα και πρότυπα, που ο κόσμος χειροκροτούσε, ενώ την ίδια στιγμή έχανε προσωπικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα, τόσο σχολαστικά και οργανωμένα, που έλεγε και “ευχαριστώ πολύ” στο τέλος της μέρας.

Τί μας εμποδίζει λοιπόν να απομονώσουμε αυτές τις κουλτούρες/στερεότυπα και τους ήρωες ή τις ηρωίδες τους;

Τί μας οδηγεί να βλέπουμε με καλό μάτι τους δυνάστες μας και όλους αυτούς που διαχρονικά μας οδηγούν ως χώρα και ως κοινωνία, σε επαναλαμβανόμενα παγόβουνα;

Καθημερινώς κατασκευασμένα πλατό τρόμου, κοινής λογικής, που μοναδικό σκοπό έχουν να μας πείθουν παραπλανητικά, πρωί και βράδυ, πως αυτοί που μας ληστεύουν τον κλέφτη κάνουν πως γυρεύουν.

Μια συνειδητά ασυνείδητη, ξεπεσμένη και νεόπλουτη ψευτο αστική τάξη που δεν έχει ιδεολογία, αξίες και ηθική. Αντί αυτών χρειάζεται, ένα iban, καλή ομάδα επικοινωνίας, νομικούς συμβούλους και καλά προστατευμένο Link.- Σε αυτό λίγο…απέτυχαν οι άριστοι ψηφιακοί διαχειριστές!

Αυτοί με ένα link και ένα ΑΦΜ μπορούν.

Εμείς τι κάνουμε (;), που καταντήσαμε αποχαυνωμένοι χειροκροτητές του πλουτισμού τους και της καταστροφής μας…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon