cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Μέρος του πολιτικού σκηνικού και ο Άρειος Πάγος

Δεν είναι λίγο αστείο το δικαστικό σύστημα, που αποφάσιζε αυξήσεις στον εαυτό του την ίδια στιγμή που διαπίστωνε πως η μνημονιακή λιτότητα ήταν νόμιμη για την πλέμπα, να κόβει τώρα κόμματα από τις εκλογές;

Μέρος του πολιτικού σκηνικού και ο Άρειος Πάγος

Ο Άρειος Πάγος και γενικά το δικαστικό σύστημα που αποφάσιζε αυξήσεις στον εαυτό του την ίδια στιγμή που διαπίστωνε πως η μνημονιακή λιτότητα – για τους πολλούς – ήταν νόμιμη.

Ένα δικαστικό σύστημα με στενές σχέσεις με παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, με διαχρονικούς δεσμούς με ό,τι πιο αντιδραστικό και συντηρητικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Αποτελεί μεγάλο πολιτικό λάθος η απόδοση – με τον ένα η τον άλλο τρόπο – τόσο σημαντικής εξουσίας, όπως ο έλεγχος της καταλληλότητας των κομμάτων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, στο δικαστικό σύστημα με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Και γενικά νομίζω πως σε μια δημοκρατία το εκλογικό σώμα, οι πολίτες, πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σ’ αυτά τα ζητήματα.

Π.χ. θα μπορούσε να τεθεί ένας ελάχιστος, χαμηλός, αριθμός υπογραφών που θα ήταν απαραίτητες για να εγκριθεί η κάθοδος ενός κόμματος στις εκλογές…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon