cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Μην “ακούτε” την τσέπη σας το Σκρέκα να ακούτε

Είδατε τι ωραία και νοικοκυρεμένα που τα έχουν φτιάξει όλα. Νυχθημερόν εργάζονται για το καλό μας κι εμείς οι αγνώμονες καθόμαστε και μιλάμε για ακρίβεια και άδειες τσέπες…

Μην “ακούτε” την τσέπη σας το Σκρέκα να ακούτε

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά να το πάμε άλλη μια φορά για να το εμπεδώσουμε: Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι φθηνότερο από πέρυσι, τα βασικά αγαθά όλων τα κατηγοριών πωλούνται πλέον φθηνότερα και τα εισοδήματα μας είναι αυξημένα.

Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, τουλάχιστον δεν το κάνουμε εμείς, αλλά ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που μιλώντας στην ΕΡΤ εμφάνισε μια εικόνα ανύπαρκτης ακρίβειας και γεμάτων πορτοφολιών, χάρη στα μέτρα της κυβέρνησης με τα καλάθια, τη μόνιμη μείωση τιμών και την πάταξη της ανεργίας.

Είδε, λέει, τις λίστες για τα γιορτινά καλάθια στα σούπερ μάρκετ και διαπίστωσε πως όλα τα κρέατα, τυριά και άλλα αγαθά που βάζουμε στο τραπέζι μας στις γιορτές είναι φθηνότερα.

Κι όχι μόνο είναι φθηνότερα από πέρυσι αλλά «έχουμε ή μηδενικό πληθωρισμό ή έχουμε αρνητικό πληθωρισμό σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο».

Ο ίδιος βλέπει πως πέφτει ο πληθωρισμός γενικότερα στα τρόφιμα κι όχι μόνο σε αυτά που περιλαμβάνει το γιορτινό καλάθι: «Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επίσης το μήνα Νοέμβριο μειώθηκε κατά 10%, δηλαδή από 9,9% που ήταν τον Οκτώβριο μειώθηκε στο 8,9%.».

Είπε και για την ατομική ευθύνη που έχουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια, γιατί, κατά τα λεγόμενα του, υπάρχει το e-Καταναλωτής και πριν ξεκινήσουμε να πάμε για ψώνια πρέπει να μελετάμε που θα βρούμε φθηνές τιμές.

Βέβαια θα μας πείτε ποιος νοιάζεται τώρα για φθηνές τιμές αφού το εισόδημα μας είναι αυξημένο ενώ κατάφεραν οι κυβερνώντες μας καίριο χτύπημα και στην ανεργία.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας: «Καταρχήν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας έχει αρχίσει και αυξάνεται. Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα 10 -15 χρόνια, όπου το εισόδημα της οικογένειας ελληνικής μειωνόταν δραστικά και μειωνόταν όχι μόνο επειδή μειωνόταν μισθός, αλλά επειδή χάνανε και τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Σήμερα έχουμε δημιουργήσει, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας (…)».

Είδατε τι ωραία και νοικοκυρεμένα που τα έχουν φτιάξει όλα. Νυχθημερόν εργάζονται για το καλό μας κι εμείς οι αγνώμονες καθόμαστε και μιλάμε για ακρίβεια και άδειες τσέπες.

Μέχρι και ο Πρωθυπουργός μας έχει πάρει σβάρνα τα σούπερ μάρκετ για να μας προστατεύσει.

Μην ακούσουμε λοιπόν γκρίνια ξανά για λεφτά που τελειώνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα και ανατιμήσεις…

Όλα είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας και το ΙΝΚΑ που μιλάει για ακριβό γιορτινό τραπέζι δεν ξέρει τι λέει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon