cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Μήπως ξεχνάει κάτι το ΠΑΣΟΚ για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Σωστή και χρήσιμη η αναφορά του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των αποζημιώσεων. Μόνο που ξεχάσατε μερικές λεπτομέρειες σύντροφοι, τις οποίες θυμίζουμε εμείς οι… ενοχλητικοί!!!

Μήπως ξεχνάει κάτι το ΠΑΣΟΚ για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Και να το σημειώσουμε πως κανένα από τα άλλα κόμματα που έκαναν το συνέδριό τους τον μήνα που πέρασε δεν ανέβασε τόσο πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα. Ολόκληρο ομόφωνο ψήφισμα εκδόθηκε με πρωτοβουλία μάλιστα και του δικού μας του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Τι λέει όμως το ψήφισμα αυτό;

  • Λέει για τον νόμο του 1982 με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση.
  • Λέει για τη ρηματική διακοίνωση του 1995 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς τη Γερμανία για το θέμα των αποζημιώσεων.

Και μετά πετάγεται από το 1995 στο 2011 όταν πάλι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπέβαλε επίσημο αίτημα παρέμβασης στην δίκη της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου.

Μόνο που ξεχάσατε μερικά χρονάκια σύντροφοι.

Από το 1995 έως το 2011 μεσολαβεί το 2001 που και πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχαμε. Τότε που το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς έβγαλε την πιο προωθημένη απόφαση για κατασχέσεις της γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Τότε που και ο Αρειος Πάγος αποφάσισε το ίδιο αλλά χρειαζόταν η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης. Τότε που ο Σημίτης «παραίτησε» τον (επιτυχημένο λόγω της υπόθεσης με το θρήσκευμα στις ταυτότητες) Σταθόπουλο για να βάλει στη θέση του τον γερμανοτραφή Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο οποίος Πετσάλνικος φυσικά δεν υπέγραψε ποτέ.

Γιατί τότε ήταν η εποχή που μπαίναμε στην ΟΝΕ με κόπους και βάσανα (και με πολύ μαγείρεμα στα νούμερα της οικονομίας) και δεν ήθελε ο Σημίτης να τα βάλει με τους Γερμανούς.

Κι έτσι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία όχι μόνο να δικαιωθούν οι Διστομίτες αλλά και να δημιουργηθεί δεδικασμένο και για άλλες προσφυγές.

Ολα αυτά, οι πονηροί πολιτευτές τους ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνουν πως τα ξεχνούν νομίζοντας πως τα ξεχνάει και ο λαός, ειδικά στις χαροκαμένες περιοχές όπως η Βιάννος, τα Ανώγεια, το Κοντομαρί, η Καλή Συκιά και άλλοι τόποι στην Κρήτη.

Ας πάει σε αυτούς να δείξει το ψήφισμα του Συνεδρίου ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon