cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ναυαρχίδες στα λόγια αλλά από στήριξη… μηδέν!!!

Ο κύριος Υφυπουργός μας κατέβηκε στο “χωριό” και μας είπε για τις δυο ναυαρχίδες της ανάπτυξης της Κρήτης αλλά δεν μας είπε όμως και πώς στηρίζει αυτούς τους δυο κλάδους αυτός και η κυβέρνησή του…

Ναυαρχίδες στα λόγια αλλά από στήριξη… μηδέν!!!

Ακούσαμε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή της ΝΔ στο Ηράκλειο, κ. Μάξιμο Σενετάκη, να λέει κατά την πρόσφατη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο πως: «Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός αποτελούν αναμφισβήτητα τις ναυαρχίδες της ανάπτυξης της Κρήτης – χωρίς να εξαιρείται ευρύτερα η συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας».

Ωραία τα μεγάλα λόγια υπουργέ μας αλλά πως στηρίζετε αυτούς τους δυο κλάδους που αποκαλείτε ναυαρχίδες ανάπτυξης;

Προφανώς ως Κρητικός γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως ο αγροτικός κόσμος σβήνει και οι νέοι δεν θέλουν πια να ασχοληθούν με τη γεωργία γιατί η κυβέρνηση σας και η ΕΕ δεν τους δίνει κίνητρα.

Είδατε τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα και τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών που δεν βρήκαν λύσεις κι αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω με λίγα κυβερνητικά ψίχουλα.

Όσο για τον άλλο κλάδο, αυτό του τουρισμού, είναι κοινό μυστικό πως οι πλειστηριασμοί ανθούν και τακτικά βλέπουμε να χτυπούν σφυριά για μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Ο δανεισμός των ξενοδοχείων έχει μετατραπεί σε θηλιά ενώ και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του τουρισμού δεν περνούν εύκολα.

Η Κρήτη συνεισφέρει με τον τουρισμό της τα μέγιστα στην εθνική οικονομία κι ούτε ένα δρόμο της προκοπής δεν διαθέτει για ντόπιους και ξένους ενώ η δέσμευση σας για κατασκευή του ΒΟΑΚ εμπεριέχει διόδια, δηλαδή εμείς θα πληρώσουμε και μάλιστα θα χρυσοπληρώσουμε το έργο… αν ολοκληρωθεί ποτέ.

Για ποιες ναυαρχίδες λοιπόν μας μιλάτε;

Ή να υποθέσουμε πως επειδή βρεθήκατε στην Κρήτη και το κοινό σας (δε λέμε ψηφοφόροι για να μην παρεξηγηθούμε) απαρτίζουν κυρίως οι ασχολούμενοι με αυτούς τους κλάδους είπατε και κάτι γι αυτούς έτσι να βρίσκεται;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon