cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Νομίζαμε πως τον χτυπάμε με κυρώσεις κι αυτός μας μοστράρει πλεόνασμα ισοζυγίου ρεκόρ

Βλέπει τις οικονομίες των χωρών που στάθηκαν απέναντι του να στραγγαλίζονται κι αυτό ίσως για το Ρώσο ηγέτη είναι μεγαλύτερη νίκη απ ότι εκείνες στο πολεμικό μέτωπο…

Νομίζαμε πως τον χτυπάμε με κυρώσεις κι αυτός μας μοστράρει πλεόνασμα ισοζυγίου ρεκόρ

Διαβάσαμε την είδηση και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, η Ρωσία λέει αύξησε στο  επίπεδο-ρεκόρ των 70,1 δισ. δολαρίων το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Κι αυτό γιατί εκτινάχθηκαν τα έσοδα της από τις εξαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων,πράγμα που αντιστάθμισε όλες τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία η Δύση, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε πως το πλεόνασμα της Ρωσίας το επίμαχο διάστημα ήταν το μεγαλύτερο τουλάχιστον από το 1994.

  • Συμπέρασμα;

Για πολλοστή φορά φάνηκε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ ενίσχυσαν και δεν έπληξαν τον Πούτιν.

Αντίθετα οι κυρώσεις αυτές χτύπησαν βάρβαρα Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες που έρχονται εδώ και μήνες αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική και ενεργειακή  κρίση… κι ακόμα τίποτα δεν έχουν δει, τα χειρότερα έρχονται.

Και βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες πως το ισοζύγιο της Ρωσίας και τα επόμενα τρίμηνα θα είναι θετικό γι αυτό και συνεχίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις, αφού τα «ταμεία» γεμίζουν γιατί να τις σταματήσει ο Πούτιν, σάμπως τα παιδιά του βρίσκονται στο μέτωπο;

Από την άλλη βλέπει τις οικονομίες των χωρών που στάθηκαν απέναντι του να στραγγαλίζονται κι αυτό ίσως για το Ρώσο ηγέτη είναι μεγαλύτερη νίκη απ ότι εκείνες στο πολεμικό μέτωπο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon