cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Ο «πατριώτης» που άφησε πίσω του ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας

Υπερήφανος πρέπει να είναι τις τελευταίες ημέρες για το δημόσιο σύστημα υγείας που επί των ημερών του απαξιώθηκε, όσο ποτέ άλλοτε, ο Θάνος Πλεύρης αλλά και συνολικά η Κυβέρνηση της ΝΔ…

Ο «πατριώτης» που άφησε πίσω του ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας

Δυο απανωτά περιστατικά με την 19χρονη έγκυο που πέθανε αυτή και το έμβρυο της επειδή δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο αλλά και την γυναίκα στην Κω που πέθανε γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο πάνω στην καρότσα φορτηγού, απέδειξαν πόσο τρύπιο και ανεπαρκές είναι το δημόσιο σύστημα υγείας και πως η «επένδυση» Πλεύρη στο να κρατηθούν οι πολίτες υγιείς ήταν μόνο μεγάλα λόγια.

Την πανδημία εξάλλου με τους πάνω από 37.000 νεκρούς την ξεχάσαμε.

Εικόνες ντροπής για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή κι ένα κόμμα που τέσσερα χρόνια τώρα έκανε ότι μπορούσε για να αποδυναμώσει τη δημόσια υγεία ώστε οι ιδιώτες του χώρου της υγείας να κυριαρχήσουν και να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Που είστε τώρα κ. Πλεύρη να κοιτάξετε κατάματα τους συγγενείς των δυο αυτών γυναικών και να τους πείτε αυτό που λέγατε πρόσφατα στους ψηφοφόρους σας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας:

“Είμαστε η παράταξη που αγαπά την ευθύνη και δεν φοβάται να την πάρει όταν το χρειάζεται η πατρίδα. Είμαστε η «γαλάζια γενιά» που κληρονόμησε τις αξίες των προηγούμενων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραδώσουμε την πατρίδα καλύτερη από αυτή που βρήκαμε».

  • Είστε σίγουρος πως παραδώσατε καλύτερη πατρίδα απ αυτή που βρήκατε;
  • Είστε σίγουρος πως οι ευθύνες γι αυτά τα δυο περιστατικά αλλά και για πολλά άλλα, που ίσως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την ίδια έμφαση, δεν σας ανήκουν;

“Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας” διαβάζουμε σε ανακοίνωση και όλοι καταλαβαίνουμε ποιοί θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν πάλι τη νύφη.

Εκείνοι που δουλεύουν με ελάχιστο προσωπικό, με λιγοστά και παμπάλαια ασθενοφόρα, εκείνοι που γίνονται χίλια κομμάτια για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες αλλά δεν είναι υπεράνθρωποι για να προλάβουν τα πάντα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon