cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Οι άδειες των εκλογών

Θα σας πω ένα μυστικό. Ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν ξέρει πότε θα κάνει τις εκλογές. Ωστόσο, τι θα γίνει με τις κατεστραμμένες φετινές άδειες για πολύ κόσμο;

Οι άδειες των εκλογών

Με τόση συζήτηση που έγινε για τις πρόωρες εκλογές, με τόσες πιθανές ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι για τις Κυριακές του Σεπτέμβρη (ή και του Οκτώβρη), με τόσο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό χρόνο που έχει ήδη σπαταληθεί για να προβλεφθούν (ή να δικαιολογηθούν) οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, μάλλον η κατάσταση είναι πλέον «μη αναστρέψιμη» και δύσκολα θα μπορούσε να μας βγάλει όλο αυτό μέχρι την επόμενη Άνοιξη. Κανέναν δεν συμφέρει πια, ούτε τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Βέβαια χθες, από το βήμα της Βουλής ήταν απόλυτος: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας» είπε. «Φαίνεται να μην το ακούτε» είπε (προς τον Τσίπρα). «Τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου» είπε.

Δεν θα έβαζα τα λεφτά μου σε στοίχημα ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνος έχει τον πρώτο λόγο.

Πάντως, μια παράπλευρη απώλεια είναι οι κατεστραμμένες φετινές άδειες για πολύ κόσμο. Και δεν μιλώ μόνο για το υπέρογκο κόστος (ας υποθέσουμε πως βρήκες κάπου φτηνά να πας ή έστω στο σπίτι στο χωριό), μιλώ κυρίως για τον προγραμματισμό.

Διότι πολλοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις εκλογές πήραν ήδη το μήνυμα και εξ όσων γνωρίζω κανόνισαν ήδη να βρίσκονται στις θέσεις τους αμέσως μετά τον Δεκαπεναύγουστο.

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι δημοσιογράφοι. Είναι οι δημοσκόποι και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εταιρίες δημοσκοπήσεων (αυτοί που θα μας παίρνουν τηλέφωνο απανωτά), οι τυπογράφοι (κάρτες – φυλλάδια υποψηφίων βουλευτών κτλ), οι εργαζόμενοι σε εταιρίες δημοσιότητας και προβολής, γραφίστες, image makers μέχρι και οι δήμοι έχουν ήδη κάνει προγραμματισμό για τις άδειες ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό για να στήσει τα εκλογικά τμήματα στα σχολεία κτλ.

Βάλτε από κοντά και δικηγόρους, υπαλλήλους δικαστηρίων και φυσικά όλο τον εκλογικό μηχανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Και όχι μόνο αυτοί. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία έδωσε εντολή σε όλους τους υπαλλήλους της να είναι πίσω στις 16 Αυγούστου και προφανώς και στα άλλα κόμματα έχουν δοθεί αντίστοιχες οδηγίες. Στη σούμα είναι χιλιάδες άνθρωποι, με τις οικογένειές τους.

Φανταστείτε τώρα, αμέσως μετά της Παναγίας, να τελειώσουν όλες αυτές οι άδειες, να έχουμε γυρίσει όλοι εμείς στα αστικά κέντρα και να συνεχίσουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει βουτιές στο Μαράθι ή να μεταφέρεται με στρατιωτικά ελικόπτερα από την Πάρο στην Επίδαυρο κάνοντας τουρισμό…

Καλά το λέει: Από την ίδια τη ζωή θα είναι βγαλμένα όσα θα ακούει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon