cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Οι υποκλοπές δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα

Ξέρετε τι έχει πλάκα αυτές τις ημέρες στα social media; Τα δεξιά τρολάκια που υποστηρίζουν πως οι υποκλοπές δεν είναι σημαντικό ζήτημα και αναρωτιούνται μάλιστα και για την αξιοπιστία των ξένων κολοσσών ενημέρωσης…

Οι υποκλοπές δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα

Ναι παιδιά… η γραμμή που έχουν αυτές τις ημέρες τα δεξιά τρολάκια στα social είναι πως οι… υποκλοπές δεν είναι δα και τόσο μεγάλο ζήτημα. Μιλάμε τώρα για ένα θέμα που στο παρελθόν έριξε πρόεδρο στις ΗΠΑ, έτσι;

Μιλάμε ότι οι παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων αλλά και δημοσιογράφων είναι ξεκάθαρα καραμπινάτο ζήτημα που αποδεικνύει και τον βαθμό κατάχρησης εξουσίας από το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ναι δεν μιλάμε πλέον για μια δημοκρατική κυβέρνηση. Μιλάμε για καθεστώς και βέβαια με όλα αυτά δικαιώνονται και όσοι τόσο καιρό μιλούσαν για “χούντα Μητσοτάκη”.

Ναι δεν είναι πλέον υπερβολή ούτε γραφικότητα η χρήση του όρου “χούντα” όταν αναφερόμαστε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην χώρα μας μάλιστα οι υποκλοπές είναι ένα ζήτημα, ένα σκάνδαλο που δεν αρκεί απλά να οδηγήσει σε πτώση και απομάκρυνση από την εξουσία του θλιβερού νάρκισσου Μητσοτάκη, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να οδηγήσει ξεκάθαρα σε ειδικό δικαστήριο και σε φυλακή.

Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι το λιγότερο… ανόητος (sic), όπως άλλωστε και τα πληρωμένα τρολάκια του Μητσοτάκη.

Το ίδιο ανόητος (sic) όμως είναι και κάποιος που ενδεχομένως πιστεύει πως τα διεθνή μίντια, όπως οι New York Times, ο Guardian, το Politico, το Wired, οι Financial Times και πολλά άλλα ακόμα είναι… αναξιόπιστα, ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή πιστεύει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, ναι αυτά που πήραν ένα σκασμό εκατομμύρια για να μας λένε πόσο υπέρκομψη είναι η Μάρεβα και πόσο Μωυσής και σωτήρας μας είναι ο Μητσοτάκης, είναι περισσότερο αξιόπιστα.

Πραγματικά αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μιλάμε για την χώρα που σε ένα μόλις χρόνο έπεσε πάνω από 30 θέσεις στην διεθνή αξιολόγηση για την ελευθερία του τύπου.

Συμπέρασμα;

  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει ξεκάθαρα να οδηγήσει σε ειδικά δικαστήρια.
  • Και μετά έχουμε και το θέμα με τις στρεβλώσεις (sic) στα ελληνικά ΜΜΕ που πρέπει να οδηγήσει σε κανόνες κάθαρσης του μιντιακού τοπίου ώστε το λειτούργημα του δημοσιογράφου αλλά και τα ΜΜΕ να βρουν τον πραγματικό τους ρόλο. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά να ασκούν κριτική και να ελέγχουν την εξουσία…

Υ.Γ. Και πριν το κλείσουμε πάμε λίγο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ. Εκεί που το βασικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων (το γνωστό Watergate) είχε η εφημερίδα «Washington Post» και συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι Καρλ Μπέρνσταϊν και Μπομπ Γούντγουορντ, οι οποίοι με σειρά ρεπορτάζ αποκάλυπταν όλο και περισσότερες πτυχές του σκανδάλου. Ένα χρόνο αργότερα, πάνω στην έρευνα των Γούντγουορντ και Μπέρνσταιν, βασίστηκε η ταινία του Άλαν Πάκουλα, «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέισον Ρόμπαρτς. Δείτε το σε περίπτωση που δεν το έχετε δει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon