cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα…

Όταν δεν αρέσει μια παράσταση, δεν αλλάζεις το κοινό, αλλάζεις την παράσταση λέει ο Μπερτολτ Μπρεχτ, αλλά στην Κουμουνδούρου δε το είχαν ακούσει μάλλον ούτε αυτό…

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα…

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως τα γραμμάτια του 2015 ακόμα τα πληρώνουμε!

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως το πιο καλό ΠΑΣΟΚ είναι το γνήσιο, της Χαριλάου Τρικούπη! …Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε!

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως τα τρένα τα επανακρατικοποιούμε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε απλά τις συμφωνίες!

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως η δεξιά, όταν θέλει, στήνει λαϊκά δικαστήρια, για να την αθωώσουν φυσικά! (βλ. Σέρρες)

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως αν μιλάς και θέλεις προοδευτική κυβέρνηση κάνεις προεκλογικά ένα σοβαρό διάλογο με όσους ανταποκριθούν … ή πως ο καλός ο διαχειριστής είναι ο δοκιμασμένος, όχι ο καινούργιος και άμαθος!

Γιατί την “πρώτη φορά” δεν ήξερες, αλλά μπορούσες!

Γιατί τότε μπορούσες αλλά φοβήθηκες, έκανες πίσω! Όπως στο Μεσολόγγι – “πίσω στις ντάπιες”, φώναξε κάποιος, ελάχιστοι σώθηκαν!

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως οι εκλογές έχουν σε μεγάλο βαθμό κριθεί πολύ πριν την διεξαγωγή τους, όταν εσύ περίμενες τον αντίπαλο σου να πέσει σαν “ώριμο φρούτο”, ψελλίζοντας τροπολογίες στο κοινοβούλιο!

Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα… ή πως ένας αδιάβαστος ηγέτης (;), μια αδιάβαστη πολιτική ηγεσία (;) μας πήγανε πολύ πίσω στο όνομα της προόδου και της “κυβερνώσας αριστεράς”.

Ιδού Κουβέλη οι μαθητές σου!

Υ.Γ. “Όταν δεν αρέσει μια παράσταση, δεν αλλάζεις το κοινό, αλλάζεις την παράσταση”, λέει ο Μπερτολτ Μπρεχτ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon