cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ποιος Μητσοτάκης δεν έχει βολευτεί να σηκώσει το χέρι τώρα

Την ίδια ώρα που η ανεργία των νέων σαρώνει στην Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός έχει κάνει καραμέλα του το brain gain βολεύει τον υιό του ως… “σύμβουλο” στο Ευρωκοινοβούλιο – Party στα social media

Ποιος Μητσοτάκης δεν έχει βολευτεί να σηκώσει το χέρι τώρα

Σε μια κανονική χώρα βέβαια μετά από μια τέτοια αποκάλυψη θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να έτρεχε να δώσει απαντήσεις, σοβαρές και πειστικές απαντήσεις και όχι απλά να ψάχνει να δει που θα περάσει και αυτό το τριήμερο. Αλήθεια που βολτάρει τώρα, ξέρει κανείς;

Περιττό να θυμίσουμε ότι ο άλλοτε “φίλος” του Μητσοτάκη, ο Φρανσουά Φιγιόν, με την ίδια ημερομηνία γέννησης με τον “δικό” μας όπως τότε μας είχε θυμίσει η κυρία Μάρεβα, είχε βολέψει όλη την ευρύτερη οικογένεια του σε διάφορες δημόσιες θέσεις και απομυζούσαν όλοι μαζί το κράτος, αλλά τελικά καταδικάστηκε και μάλιστα, παρά το ότι ο ίδιος τότε μιλούσε για… σκευωρία (σας θυμίζει κάτι αυτό;), δεν έπεσε καθόλου στα μαλακά.

Το δικαστήριο του Παρισιού είχε ρίξει στον Φιγιόν φυλάκιση 5 ετών, τα δύο από τα οποία χωρίς αναστολή, σε μια υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας που είχε δηλητηριάσει την προεδρική εκστρατεία του το 2017. Μάλιστα η γαλλική δικαιοσύνη που δεν έφαγε το κουτόχορτο περί συνωμοσιών ή σκευωρίας έριξε στον… Γάλλο “άριστο” και ένα πρόστιμο 375.000 ευρώ.

Μετά από αυτή την παρένθεση, ενδεικτική για το πως αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες χώρες, πάμε να δούμε την περίπτωση του υιού Μητσοτάκη.

Πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα από το Documento αναφέρουν ότι ο υιός του Πρωθυπουργού έχει προσληφθεί ως συνεργάτης – σύμβουλος σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (σαν να λέμε η… ισπανική ΝΔ δηλαδή). Οπότε ο δικός μας ΠΘ δεν δημιούργησε “πλασματικές θέσεις” εντός της χώρας του, όπως είχε κάνει ο Φιγιόν, τις “δημιούργησε” αλλού…

Επίσης όπου ακούτε “σύμβουλος” σε τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνετε…

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονζάλεθ Πονς, γνωστού για την προ τεσσάρων ετών επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ένα πρόσωπο με το ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήκει στην ομάδα με τους συνεργάτες του. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Documento, ο γιος του πρωθυπουργού είχε προσληφθεί ως ασκούμενος στη θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήδη του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το avgi.gr, φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Ο ίδιος, μάλιστα, αρνείται πως έχει υπάρξει μεσολάβηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να προσληφθεί ο γιος του στην ευρωβουλή (γιατί γελάτε κύριοι;).

Το πραγματικά αστείο όμως είναι ότι με την ανεργία των νέων να σαρώνει στην Ελλάδα και ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει καραμέλα του το brain gain και σημαία του την ανάγκη επιστροφής καταρτισμένων νέων εργαζόμενων στη χώρα μας, η οποία έχει και την καταπληκτική ποιότητα ζωής, τα ίδια του τα παιδιά “φεύγουν” για “δουλειά” στα εξωτερικά.

Θυμίζουμε πως η κόρη του, Σοφία Μητσοτάκη, έπιασε το φθινόπωρο δουλειά σε πολύ υψηλόβαθμο πόστο στα κεντρικά της CVC Capital Partners. Το συγκεκριμένο αμερικανικό fund, θυμίζουμε επίσης, πως λίγους μήνες πριν την πρόσληψη της κόρης του Πρωθυπουργού είχε εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική. Τυχαίο μάλλον. Και τώρα πάει και ο υιός στην ξενιτιά, εκτός και αν αυτός δουλεύει με… τηλεργασία από Ελλάδα.

Πάντως απ’ όλα αυτά ένα είναι το συμπέρασμα… κανείς «άριστος» από την οικογένεια Μητσοτάκη δεν χάνεται.

Και καθίστε εσείς τώρα να κάνετε “party” στα social media και να κοροϊδεύετε όσο θέλετε στα τουίτερ, μα τα μισθά του Κωνσταντίνου, aka Λαβ, από τις συμβουλές του στον Γκονζάλεθ ω χαρώ τα θα ναι… και, όταν θα επιστρέψει μεστωμένος και ψημένος από την δουλειά στην ξενιτιά, μια χαρά θα τον κάνετε και αυτόν βουλευτή, υπουργό και Πρωθυπουργό ή Δήμαρχο.

Ε μα ναι… να μην τον δοκιμάσουμε και αυτόν; Δεν ξέρω τι γίνεται με την Μητσοτακική επετηρίδα πάντως σχετικά με το ποιος έχει σειρά για ΠΘ κλπ, αλλά anyway θα βρεθεί η άκρη μην ανησυχείτε…

Να μην ξεχάσουμε παιδιά, κάποιος να ενημερώσει και τον κ. Χατζηνικολάου να ξεκινήσει από τώρα την δημοσιογραφική έρευνα για το ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του μελλοντικού ΠΘ μας, μην πάει πάλι σε συνέντευξη απροετοίμαστος…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon