cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Σκέψεις από το Μαξίμου για “σουτάρισμα” Αυγενάκη;

Πυκνώνουν οι πληροφορίες που μιλάνε για έντονη δυσαρέσκεια Μαξίμου με τον Αυγενάκη, ο οποίος πλέον είναι το φαβορί για έξοδο στις επόμενες “διορθωτικές” κινήσεις Μητσοτάκη…

Σκέψεις από το Μαξίμου για “σουτάρισμα” Αυγενάκη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά μας φαίνεται ότι το περιβάλλον Μαξίμου έχει δυσαρεστηθεί εντόνως με την… “διαχείριση” Αυγενάκη απέναντι στο αγροτικό κίνημα, ενώ φαίνεται να του χρεώνουν και κάποιους λανθασμένους χειρισμούς που έριξαν περισσότερο “λάδι” στην φωτιά.

Και μπορεί αρχικά ο κρητικός Υπουργός να βρήκε διέξοδο στο φιάσκο με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ φορτώνοντας τις δικές του ευθύνες στην διοίκηση του οργανισμού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κρατά “απενεργοποιημένους” και τους αγρότες της Κρήτης.

Ωστόσο, τώρα το πράγμα έχει αλλάξει και η δυσαρέσκεια των αγροτών, κυρίως της Θεσσαλίας, αλλά και η διάθεση τους να διεκδικήσουν φαίνεται να οδηγεί στο πρώτο δυνατό “χτύπημα” στην επικοινωνιακή εικόνα της Κυβέρνησης.

Και μαντέψτε ποιος θα είναι ο… “αυτοφωράκιας” Υπουργός που θα το χρεωθεί αυτό…

Κάποιοι μπορείτε να αναρωτηθείτε… μα καλά και στον… αθλητισμό που ήταν υπουργός ο συντοπίτης μας κ. Αυγενάκης το ίδιο “μπάχαλο” δεν το είχε αφήσει το “μαγαζί” ή μάλλον καλύτερα την “παράγκα”;

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να του δώσει ξανά στην συνέχεια ένα νέο δυνατό χαρτοφυλάκιο;

Η εξήγηση αν και κάπως… πολύπλοκη είναι μπροστά μας και έχει να κάνει με τις… “σχέσεις” και “συμμαχίες” που έχει καταφέρει να οικοδομήσει με αθλητικούς και όχι μόνο “παράγοντες” όλα αυτά τα χρόνια ο πολυπράγμων κύριος Αυγενάκης.

Προφανώς, οι καλές οι γνωριμίες και το καλό το… networking, για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται, δεν μπορούν να πάνε χαμένα στις μέρες μας. Πιάνουν τόπο. Αυτό, απαραίτητα κακό δεν το λες, ειδικά για κάποιον που γενικά φαίνεται να έχει διάθεση να προσφέρει στον τόπο του. Το τι συμβαίνει βέβαια στην πραγματικότητα είναι άλλη κουβέντα, για μια άλλη ώρα.

Και κάπως έτσι λοιπόν ο Κυριάκος μας, που επίσης γνωρίζει καλά την σημασία του καλού του networking και των καλών γνωριμιών και χατήρια δεν χαλάει, θέλησε αυτή την φορά να τοποθετήσει τον πολυπράγμονα κύριο Αυγενάκη σε μια πιο… safe επιλογή.

Τι πιο safe από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Θυμίζω ότι οι αγρότες ξεπέρασαν το γενικό σύνολο του 41τακατο και έδωσαν στον Κυριάκο μας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ένα ποσοστό που αγγίζει το 50τακατο.

Οπότε όλα φάνταζαν… εντελώς ανέμελα, μέχρι που ήρθαν οι καταστροφικές πλυμμήρες στον θεσσαλικό κάμπο. Και σαν να μην έφταναν τα σημεία της φύσης, λίγο αργότερα ήρθε και ο… Κουρέτας. Και τώρα βέβαια τα σημεία των καιρών με τον πανευρωπαϊκό αγροτικό ξεσηκωμό.

Τον Κουρέτα τον αναφέρω απλά διότι με αυτή τους την επιλογή οι κατεστραμμένοι Θεσσαλοί δεν δίστασαν να δείξουν για πρώτη φορά τα δόντια τους στην πολιτική υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν μάσησαν σε “εξαγορές” και “εκβιασμούς”. Και από ό,τι φαίνεται… η ανεπάρκεια του Αυγενάκη να “διαχειριστεί” σωστά και κυρίως έγκαιρα την περίπτωση του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την… “ελαφρώς” αλαζονική του στάση βάζουν τώρα σε… “περιπέτειες” την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη του συνέντευξη να δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα των αγροτών, ωστόσο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν του αρέσουν και οι πολλές-πολλές περιπέτειες, καθότι ανέμελος. Οπότε, όποιο “μέτωπο” ανοίγει ο Κυριάκος θέλει να το κλείνει γρήγορα πριν γίνει μεγάλη επικοινωνιακή ζημιά.

Θυμίζω ότι ο ΠΘ μας λογαριάζει την επικοινωνία και όχι την ουσία και φυσικά για χάρη της επικοινωνίας μπορεί πολύ εύκολα να θυσιάσει τον οποιοδήποτε.

Και τώρα φαίνεται ότι η πίεση που δέχεται από τους αγρότες τον έχει οδηγήσει σε σκέψεις για… “σουτάρισμα” του Αυγενάκη στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις που αναμένεται να κάνει, με τις πληροφορίες μας μάλιστα να αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει ήδη ακόμα και στον αντικαταστάτη του Ηρακλειώτη Υπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης… με την νέα “επιλογή” να μην ακολουθεί την… πεπατημένη.

Και βέβαια να σημειωθεί και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μας εκτός από ανέμελος δεν ανέχεται γύρω του και “αυλικούς” που αποκτούν γρήγορα αρκετή δύναμη και ισχύ. Και όταν βλέπει αυτό να συμβαίνει δεν αργεί να τους βάλει στην θέση τους.

Οπότε με ένα σμπάρο… 2 τριγώνια. Well done Kiriakos, well done indeed…

Στο τέλος εκτός από το Tik-Tok να δείτε που θα του δώσουμε βραβείο και εμείς οι… ελαττωματικοί “αριστεροί”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon