cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Στα προκάτ η κοινωνική συνοχή

Το νέο ολοήμερο σχολείο της Κεραμέως μετατρέπει το ελληνικό δημόσιο σχολείο σε πάρκινγκ παιδιών, ενώ οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε παιδονόμοι. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή;

Στα προκάτ η κοινωνική συνοχή

Θυμάστε τον πρωθυπουργό ο οποίος έλεγε ότι επεκτείνεται το ωράριο των Ολοήμερων Σχολείων έως τις 6.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας; Στις εξαγγελίες του στις αρχές Ιουνίου έγιναν αυτά, για όσους δεν θυμούνται.

Προ ημερών ανακοινώθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου για τη λειτουργία των νέων ολοήμερων. Κι επιβεβαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες, το ελληνικό δημόσιο σχολείο, από το πέρας του ωραρίου διδασκαλίας και για 4 – 5 ώρες ακόμα μετατρέπεται σε πάρκινγκ παιδιών, ενώ οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε παιδονόμοι.

Κι όλα αυτά, ενώ έχουν καταργηθεί ήδη τα σχολικά γεύματα στα σχολεία, όπως σωστά επισημαίνει η αντιπολίτευση, κι ενώ οι υποδομές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Πόσο μάλλον στο Ηράκλειο, με τα πολλαπλά προβλήματα σχολικής στέγης και τις τεράστιες ελλείψεις.

Φανταστείτε τώρα ένα παιδί στο Ηράκλειο, να πηγαίνει στις 8.00 το πρωί στην προκατασκευασμένη αίθουσα του σχολείου και να φεύγει στις 6.00 το απόγευμα.

Να παραμένει δηλαδή επί δέκα ώρες, σε έναν χώρο με τσιμέντο για αυλή, χωρίς αίθριους χώρους, χωρίς ημιυπαίθριους, χωρίς κουζίνες, χωρίς εστιατόρια, χωρίς αναγνωστήρια.  

Αλλά ας πούμε ότι πηγαίνει σε ένα πιο σύγχρονο σχολείο.

Υπάρχουν άραγε πολλά σχολεία στην Ελλάδα με κουζίνες, αναγνωστήρια, εστιατόρια, αίθριους και ημιυπαίθριους χώρους άθλησης και χαλάρωσης, προκειμένου να μπορεί ένα παιδί 6 – 10 ετών να παραμείνει επί δέκα συνεχόμενες ώρες;

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon