cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Στριμώχνονται στο ΠΑΣΟΚ για πρωτιά στο Ηράκλειο

Σχεδόν έτοιμο είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, με τα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί να είναι αφενός «ηχηρά» και αφετέρου αρκετά γνωστά, ώστε να ενισχύσουν την παράταξη με όλες τους τις δυνάμεις…

Στριμώχνονται στο ΠΑΣΟΚ για πρωτιά στο Ηράκλειο
Στόχος η πρώτη θέση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Και λέμε σχεδόν έτοιμο, όχι γιατί δεν υπάρχει υπερπροσφορά υποψήφιων – υποψήφιων, αλλά γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θέλει να κάνει τη διαφορά. Το «πρόβλημα» για μία ακόμα φορά, είναι οι … γυναίκες.

Όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί εκτός από τις δύο που έχουν ήδη κλείσει, χρειάζονται μία με δύο ακόμα, που εκτός από γνωστά ονόματα, να «κουβαλούν» και ψήφους για την παράταξη. Εισηγήσεις υπάρχουν πολλές και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το σενάριο, να υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο, όχι ένας, αλλά δύο δυνατοί υποψήφιοι από τη Μεσαρά.

Το κεφάλαιο «Μεσαρά» δεν είναι καθόλου τυχαίο για το ΠΑΣΟΚ τοπικά, αφού όσοι ξέρουν από εκλογές, έχουν επίγνωση πως αποτελεί εκλογικό «παλάντζο».

Εκτός αυτού όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εξασφαλίσει ήδη «δυνατούς» υποψήφιους από το κέντρο του Ηράκλειου κι ευρύτερα το Δήμο, από το Δήμο Μαλεβιζίου, από το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, από το Δήμο Βιάννου και από το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

«Κενά» υπάρχουν στη Χερσόνησο, που μπορούν όμως εύκολα να καλυφθούν και από πρόσωπα χωρίς εντοπιότητα, αλλά και στη Μεσαρά, όπου υπάρχει πληθώρα υποψήφιων, που δεν έχουν επίσημα όμως συμφωνήσει ακόμα.  

Ειδικά στη Μεσαρά, ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι τόσο μεγάλος, αλλά και η δυσαρέσκεια πολλών τέτοια, που με έναν γνωστό υποψήφιο, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μπορεί εύκολα σε συνδυασμό με το πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο που έχει στήσει, να πιάσει έως και … πρωτιά, εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση στην Περιφερειακή Ενότητα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, μια λογική δύο Μεσαριτών υποψηφίων, με ερείσματα τόσο στη Γόρτυνα όσο και στη Φαιστό, εκτιμάται ότι μπορούν να δημιουργήσουν ανατροπές και τεράστια προβλήματα στα υπόλοιπα κόμματα.  

Προς το παρών πάντως αναζητείται το ιδανικό μίγμα υποψήφιων, οπότε οι καραμπόλες την τελευταία στιγμή μπορεί να είναι μεγάλες, αφού εκτιμάται πως ο στόχος της πρώτης θέσης δεν είναι καθόλου ουτοπικός δεδομένων του Momentum και των γενικότερων συνθηκών.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon