cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τέτοιο «ανεξάρτητο» και «κυρίαρχο» κράτος σας το χαρίζουμε δεν το θέλουμε

Χάλασε τη σούπα και τρομοκράτησε αυτούς που έχουν πολλά να κρύψουν η παρουσία στην Ελλάδα της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κιόβεσι…

Τέτοιο «ανεξάρτητο» και «κυρίαρχο» κράτος σας το χαρίζουμε δεν το θέλουμε

Πρώτος και καλύτερος ο Άδωνις Γεωργιάδης που έκρινε πως οι ανθρώπινες δηλώσεις της Κιόβεσι, που ξεκάθαρα φαίνεται να έχει καταλάβει την προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ήταν απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας γιατί τόλμησε να πει πως πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης είχε το θράσος να ζητήσει να την τιμωρήσουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες προσθέτοντας πως «…τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας. Έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μία ανεξάρτητη κυρίαρχη Δημοκρατία. Ήταν παντελώς απαράδεκτη και απορώ πως ο κόσμος δε βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι, ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος».

Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης έχει μπερδέψει τις έννοιες στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας και νομίζει πως κυριαρχία σε ένα κράτος σημαίνει πως η Κυβέρνηση του μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, να κουκουλώνει και να αφήνει ατιμώρητους εκείνους που σκότωσαν 57 ανθρώπους.

Η Λάουρα Κιόβεσι, πάντως δεν φαίνεται να έκανε μια τυχαία επίσκεψη στη χώρα μας, γιατί δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι και να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Σε δηλώσεις της λοιπόν στο Star αποκάλυψε: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες».

Για την περίφημη σύμβαση 717 και το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί» για να προσθέσει: «Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα projects».

Η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε και για το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού, για άρση ασυλίας υπουργών στην Ελλάδα:

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα…Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Δεν υπάρχουν λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon