cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Το Μαξίμου σε κατάσταση… αμηχανίας (sic)

Η βροχή δημοσιευμάτων ακόμα και από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δημιουργεί κατάσταση συναγερμού στην κυβέρνηση και θέτει ζητήματα δημοκρατίας

Το Μαξίμου σε κατάσταση… αμηχανίας (sic)

Ένας πρώην πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί, στελέχη της αντιπολίτευσης, μεγαλοδημοσιογράφοι και επιχειρηματίες είναι τα νέα πρόσωπα λίστα παρακολουθήσεων του Μαξίμου

Την εβδομάδα που πέρασε μπορεί να την χαρακτηρίσει εύκολα κάποιος και ως… εβδομάδα των υποκλοπών, καθώς η βροχή των δημοσιευμάτων σχετικά με το θέμα των υποκλοπών φαίνεται να έχει δημιουργήσει κατάσταση συναγερμού (αρχικά αμηχανίας) στην κυβέρνηση θέτοντας και ζητήματα δημοκρατίας. Ως επιτακτική ανάγκη κρίνει η αντιπολίτευση την ταχύτατη παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μετά τα χτυπήματα από τα… φιλικά (ίσως όχι από τώρα και ύστερα) μέσα του συγκροτήματος Μαρινάκη (εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ – ΒΗΜΑ) ήρθε και το τελευταίο βαρύτατο χτύπημα, αυτή την φορά από την εφημερίδα “Documento”, η οποία αποκαλύπτει μακρά λίστα ατόμων που ήταν υπό παρακολούθηση, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κορυφαίοι υπουργοί και άτομα του περιβάλλοντός τους, στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων οι περισσότεροι αναμένουν την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά.

Η πρώτη απάντηση πολιτικού ήρθε χθες από την πλευρά του Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Εξωτερικών να απαντά διπλωματικά μέσω διαρροών.

Χωρίς να διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα, κύκλοι του κορυφαίου υπουργού, επισήμαναν ότι «είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών».

Υποστήριξαν επίσης ότι «η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση από το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία ή η Πόπη σχολιάζει για το δημοσίευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πήγε όμως τη διαστρέβλωση ένα βήμα παραπέρα ακολουθώντας και πάλι γραμμή δεξιών τρολ του Twitter, στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι μέσω εκείνον παρακολουθούσαν τον Τσίπρα άρα «λοιπόν, είναι δόκιμο να πει κανείς ότι οι άλλοι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη, όχι εκείνος την αντιπολίτευση».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν παρέμβαση της δικαιοσύνης

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento «γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης».

Κάνοντας λόγο για κρίσιμες ώρες για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχει «μικρή σημασία» το «τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός» και υπογραμμίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι «αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

Σε δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις προχώρησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος και ο ίδιος έχει πέσει θύμα παρακολούθησης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της και σχολιάζει με νόημα ότι το «απόρρητο» που επικαλούνται πρωθυπουργός και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου.

«Η κυνική ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ευρεία χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δικαιώνει την κριτική που από την πρώτη στιγμή άσκησε το ΚΚΕ για το σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων» επισήμανε, χθες, το κόμμα του Περισσού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μανώλης Κριθαρίδης, σε δήλωση του κάνει λόγο για επιτελικό παρακράτος υποκλοπών, καταστολής και κλοπών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon