cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ψήφισαν ΝΔ επειδή είχε καλύτερο πρόγραμμα

Τώρα βέβαια θα χουν, όσοι ψήφισαν ΝΔ, πέρα από τις σε βάρος τους πολιτικές της να αντιμετωπίσουν και την αλαζονεία που γεννά η απόλυτη δύναμη που της χάρισαν…

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ψήφισαν ΝΔ επειδή είχε καλύτερο πρόγραμμα

Όποιος νομίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι την περασμένη Κυριακή ψήφισαν έχοντας μελετήσει τα προγράμματα των κομμάτων, απορρίπτοντας εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ και επιλέγοντας με μεγάλη πλειοψηφία εκείνο της ΝΔ, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Ιδέα δεν έχει ο μέσος Έλληνας από προγράμματα. Στην πραγματικότητα αν έκρινε με βάση τι ωφελεί την τσέπη και το σπίτι του θα ψήφιζε μονοκούκι το ΚΚΕ που κάνει προγράμματα μόνο για τα λαϊκά στρώματα, πράγμα που δεν έκανε.

Από τι λοιπόν επηρεάστηκε και… κινήθηκε δεξιά επιλέγοντας μια κυβέρνηση γεμάτη σκάνδαλα, αδυναμία αντιμετώπισης της ακρίβειας, μια κυβέρνηση εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων με πρόσωπο ανάλγητο;

Μα φυσικά από την εικόνα αλαλούμ που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάθε μεγαλοστέλεχος του έβγαινε δημόσια και αμολούσε μια προσωπική άποψη, που την έπαιρναν τα φίλα προσκείμενα στη ΝΔ ΜΜΕ και την παρουσίαζαν ως θέση του Κόμματος.

Η εμφάνιση Κατρούγκαλου και η άποψη που εξέφρασε για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, ξύπνησε κακές μνήμες και στους συνταξιούχους, στερώντας από το ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφους και των δυο μεγάλων αυτών ομάδων του πληθυσμού.

Αν νομίζουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πως ο κόσμος όταν ακούσει κάτι αρνητικό κάθεται και ψάχνει πίσω από τις λέξεις ή διαβάζει αναλύσεις για το τι πραγματικά έχει ειπωθεί είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με την εμμονική θέση του για προοδευτική διακυβέρνηση με άλλα κόμματα, την στιγμή που έβλεπε πως σημείο προσέγγισης μεταξύ τους δεν υπάρχει, τρόμαξε τους ψηφοφόρους.

Ποιος πολίτης θέλει μια ασταθή κυβέρνηση που συγκροτήθηκε κακήν κακώς και δεν θα μακροημερεύσει;

Σημαντικά ζητήματα ήταν οι παρακολουθήσεις και η τραγωδία των Τεμπών όμως υπάρχει και η τάση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών ότι δεν τους αφορά άμεσα να μην τους επηρεάζει…

Ούτε τα τηλέφωνα τους παρακολουθούσε κανείς ούτε το παιδί τους ήταν μέσα στο τρένο…

Και μετά είναι και το άλλο, που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα ξεχνούν γιατί είναι κόμμα αριστερό και δεν θα έπρεπε να σταθεί απέναντι στη μεσαία τάξη και να επιβάλλει μέτρα σκληρής λιτότητας.

Το ότι τα μέτρα αυτά ήλθαν ως συνέπεια των πολιτικών που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των Σαμαρά – Βενιζέλου ούτε καν περνάει από το μυαλό τους και δεν τους απασχολεί.

Βλέποντας λοιπόν το γενικότερο κλίμα που ήθελε τη ΝΔ να κερδίζει τις εκλογές, έστω με μικρή διαφορά, επέλεξαν με την ψήφο τους να την ισχυροποιήσουν περαιτέρω, όχι γιατί ήταν ευχαριστημένοι από την πολιτική της αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προεκλογικές θέσεις του τους γέννησε συναισθήματα αβεβαιότητας.

Τώρα βέβαια θα χουν, όσοι ψήφισαν ΝΔ, πέρα από τις σε βάρος τους πολιτικές της να αντιμετωπίσουν και την αλαζονεία που γεννά η απόλυτη δύναμη που της χάρισαν.

Για να δούμε θα αντέξουν αυτό τον κακό συνδυασμό;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon