cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη της επί των Ελλήνων το 1922 κι εμείς έχουμε… Τετάρτη

Ας ξυπνήσουμε λίγο στην Ελλάδα και να μάθουμε επιτέλους ότι κάνοντας τα χατίρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν εξασφαλίζουμε καμία προνομιακή μεταχείριση…

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη της επί των Ελλήνων το 1922 κι εμείς έχουμε… Τετάρτη
  • Δεν το πιστεύουμε… η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη της επί των Ελλήνων το 1922;
  • Συμβαίνουν αυτά στο ΝΑΤΟ; Μα είναι σύμμαχοι μας και η Ελλάδα είναι το «καλό παιδί» ενώ οι Τούρκοι τα «κακά παιδιά»;

Κι όμως η περίφημη Συμμαχία, στην οποία μετέχουμε κι εμείς και οι Τούρκοι, ούτε λογαριάζει τίποτα ούτε ξεχωρίζει ανάμεσα στα μέλη της τα μαύρα από τα άσπρα πρόβατα.

Έτσι στην  ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter για την εθνική γιορτή της Τουρκίας έγραψε:

«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Μετά ήλθε η Turk Press και μας εξήγησε σε ποιον απευθύνεται η φράση να «γιορτάσουμε τη Νίκη τους», τονίζοντας ότι «Η Άγκυρα στις 30 Αυγούστου τιμά τη νίκη επί των συμμαχικών δυνάμεων και των ελληνικών δυνάμεων εισβολής, που είναι εθνική γιορτή στην Τουρκία και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Αυτήν τη μέρα, η Τουρκία γιορτάζει τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με συντριπτική ήττα του ελληνικού στρατού.

Έτσι για να μαθαίνουμε στην Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση καμαρώνει τακτικά για το ότι κάνοντας τα χατίρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση, ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon